Ajans Bakırçay

Bergama Vapuruyla İzmir turu

TURİZM

Denizi olan bir kenti bir de denizden görmek gerekir.

Rehber Osman Ünal ve Pınar Candeler anlatımlarıyla birlikte İzmir’i denizden görülebilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden olan İZDOĞA tarafından düzenlenen tur size başka bir İzmir vadediyor.

1951 yılında Bremen’de inşa edilen Bergama vapuru İzmir’in dokusunu kokusu üzerinde taşıyan bir vapur. Kentlerin hafızalarını canlı tutabilmek için bu tarz geziler çok önemlidir.İzdoğa genel müdürü Yarkın Yaraşlı körfeze yaşayan balıkları, kuşlarla modern yaşamın önemine dikkat çekmektedir.

İzmir Körfezi'nin emektarlarından Bergama Vapuru ile İzmir'in eşsiz yaz gün batımlarını deneyimleyebileceğiniz, profesyonel tur rehberi eşliğinde İzmir tarihini farklı bir bakış açısıyla görebileceğiniz, yaşayan körfezin canlı türlerini de gözlemleyebileceğiniz Körfez turuna tüm İzmirli'ler katılmalıdır.Gezi sırasında İzmir’in 8500 yıllık tarihini dinleyebilir, kadim semtlerinin hikayelerine tanıklık edebilir ve dünyanın önemli sulak alanlarından biri olan Gediz Deltası ile Körfez ilişkisini gözlenebilir.

Tur sırasında İzmir’in ve kıyısından geçerken tarihi semtlerinin de hikayesini dinleyebileceğiniz aynı zamanda yaşayan Körfez’de canlıları tanıyabileceğimiz 2 saatlik tur.En güzel gün batımlarına eşlik edilecek ve imbat rüzgarlarına kanat açacak martılarla unutulmaz bir İzmir gezisi için www.izdogaturizm.com’dan bilet satın alabilir, 531 932 09 93 numaralı telefondan detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Haber: Elifsu Dilek Şen

Anlatılacaklar

Kısa İzmir Tarihi Rumlar, Ermeniler, Yahudiler Kemeraltı Konak Atatürk Meydanı Saat Kulesi, Yalı Camisi, Vilayet Konağı Konak Pier Kordon Boyu Mendirek Eski Liman ve İzmir’de Ticaret Pasaport İskelesi Atatürk Anıtı, Cumhuriyet Meydanı Kültürpark ve İEF’nın hikayesi Nato Gündoğdu Atatürk Müzesi Yeni Liman Alsancak Garı ve Demiryolları Levantenler Yeşilova Höyüğü Bornova Bayraklı Tepekule Tantalos Bornova İskelesi Turan Tersane Alaybey Karşıyaka Karşıyaka Çarşısı Levanten Köşkleri Karşıyaka Spor Kulübü Bostanlı Mavişehir Doğal Yaşam Parkı Çamaltı Tuzlası Kuş Cenneti Flamingo Turları Balıkçı Barınağı Balçova Termal İnciraltı Kent Ormanı Göztepe Ahmet Adnan Saygun Mithatpaşa Sanat Mektebi Karantina Semti Güzelyalı-Kokaryalı Asansör Karataş-Yahudi Mah. 2. Juderya Kız Lisesi / Ionya Üniversitesi Bahribaba Parkı Varyant / Birleşmiş Milletler Caddesi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.