Ajans Bakırçay
2021-11-26 17:46:49

Temel Görev!...

Sedat Özgüven

26 Kasım 2021, 17:46

Temel görev; emek ve demokrasi karşıtı iktidarı geriletmek ve etkisiz kılmaktır.

Ülkemizde yaşamın her alanı ezici çoğunluk için yaşanmaz kılındı. İşsizlik, yokluk yoksulluk, artan antidemokratik uygulamalar, sürekli değer kaybeden TL nedeniyle artan, hızına yetişilemeyen pahalılık yığınları bezdirdi.

Ülkemizde 4 milyonu aşan işsiz bulunuyor. Tüm ücretli çalışanların neredeyse yarısı, 9,7 milyonu asgari ücret civarında maaş alıyor. Emekçiler açısından Ekonominin tüm alanlarını olumsuz etkileyen Dolar sürekli yükseliyor. Küçük sanayici ve esnaf kepenk kapatma durumunda. Özetle insanlarımızın büyük çoğunluğu ekenomik olarak çok kötü durumda.

Demokrasi ve özgürlükler bakımından Türkiye, 2010-2020 yılları arasında demokraside en büyük gerilemelerin yaşandığı ülkeler arasında yer alıyor. Siyasi görüşleri ve iktidarın uygulamalarını eleştirdikleri için cezaevlerinde onlarca gazeteci ve medya çalışanı bulunuyor. İçlerinde Osman Kavala ve Selhattin Demirtaş ında bulunduğu muhalif siyasetçi-Aydın bir çok kişi de haksız biçimlerde tutuklu.

Peki bu durum nasıl aşılacak?

Emek, demokrasi ve barış yanlılarına ve gündelik yaşamlara yönelen bu saldırı ve sonuçları nasıl aşılacak. Bu durumun yaratıcıları nasıl geriletilecek, etkisiz ve yetkisiz kılınacak. Bugünün temel sorunu ne? Dünyada yaşananlar ve bizim yaşadıklarımız bize birçok şey öğretti. Çeşitli biçimlerde Uğranılan haksızlıklara, baskılara, zorbalıklara, eşitsizliklere, sömürgen uygulamalara karşı güçlü bir HAYKIRIŞ- SES-GÜÇ olunamazsa, ezilmekten, acı ve sıkıntı çekmekten kurtulmak olanaksızdır.

Mahallede, sokakta, kahvede, tarlada, fabrikada ve alanlarda haksızlıklara karşı birlikte ses olmak. Evet, "Bana dokunmuyorsa beni ilgilendirmez" aymazlığından kurtulmadıkça zulumden kurtulmak olanaksızdır.

Bu çerçevede bakıldığında yaşanılan bu günlerin TEMEL sorununun tek adam diktasına son vermek olduğu açık olarak görülecektir.

Ve TEMEL SORUN çerçevesinde gerçek anlamda insan olma çabasındaki herkes, ilerici, demokrat, hak, hukuk, adalet yanlısı herkes, savaş ve sömürü karşıtı herkes, örgütlü-örgütsüz herkes, kendilerinden ve farklı düşüncelerinden vazgeçmeden,karşılıklı saygıya dayanan birlikteliklerle, SES YÜKSELTME ve bunu yaşamın her alanına yayma görevi ile karşı karşıya olduğunu düşünüyorum.

Şikayetler, yakınmalarlar, hoşnutsuzluklar politik bir karşı duruşa yükseltilmeli ve demokratik- barışçıl biçimlerde sokağa, hayatın tüm alanlarına yansıltılmalıdır. Açıktır ki işçi sınıfı ve tüm emekçilerin, sömürüsüz toplum yanlılarının yaşanılan sorunların çözümünü sadece seçim sandığına bağlıyan anlayışları aşmanın gerektiği de atlanılmamalıdır. Bu seçim sonrası zamanlarda daha güçlü olabilmenin de gereğidir. Şimdi temel görev ve yarınlara ilişkin kaygılar atlanılmadan tek adam diktasına karşı yaşamın her alanında DEMOKRATİK-BARIŞÇIL itiraz çağrılarımızı ve itiraz eylemlerimizi yükseltmeliyiz...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.