Ajans Bakırçay

Türkiye’nin ilk zeytin hasadı Dikili Bademli’de yapıldı

TARIM HAYVANCILIK

Türkiye’nin ilk zeytin hasatı İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen tarafından Dikili'nin Bademli Köyü'nde yapıldı.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ‘Cumartesi Buluşmaları’ bu hafta Dikili’nin Bademli Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Buluşmada bu yıl Türkiye’nin ilk zeytin hasadı yapıldı.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından her cumartesi bir ilçede ve o ilçenin köy kahvelerinde üreticileriyle buluşmalar sağlanan ‘Cumartesi Buluşmaları’ adlı etkinlik bu hafta İzmir’in Dikili İlçesine bağlı Bademli Köyü’nde gerçekleştirildi. Doğal güzellikleriyle ünlü Bademli’nin köy kahvesinde İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen öncülüğünde gerçekleştirilen buluşma köy muhtarı Neslihan Kutlu Maraş ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Dikili İlçe Tarım ve Orman Müdürü Göksel Arslan’ın da katıldığı buluşmada ilk olarak üreticinin dertleri dinlendi ve notlar alındı.

BEREKETLİ BİR SEZON BEKLİYORUZ

Ardından Türkiye’nin ilk zeytin hasatı ise İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen tarafından yapıldı. Burada bir açıklama yapan Özen; “Türkiye’nin ilk zeytin hasatını bu yıl Dikili’den başlatıyoruz. Bütün üreticilerimize, bütün zeytincilerimize sağlıklı günler ve bereketli ürünler diliyoruz. İnşallah İzmir ilimizde bu sene zeytinde çok bereketli bir sezon bekliyoruz. Bütün üreticilerimize bereketli bir sezon diliyorum” dedi.

Bademli Mahallesi Muhtarı Neslihan Kutlu Maraş ise; “Bugün İl ve İlçe Tarım Müdürümüz ile birlikte üreticilerimizin sorunlarını dinledik. Ardından Türkiye’nin ilk zeytin hasadını gerçekleştirdik. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Hasat sonrası elde edilen zeytinlerle birlikte zeytinyağının oluşum aşamalarını incelemek için Angelos Organik Zeytinyağı Fabrikasına gelen Özen, burada işletme sahibi Onur Meral’den zeytinden zeytinyağına dönüşüm süreci ile ilgili bilgi aldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.