Ajans Bakırçay

Dikili'de, Dünya Çiftçiler Günü kutlandı

TARIM HAYVANCILIK

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Dikili’de de kutlandı.

Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun kuruluş günü olan 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Dikili’de de kutlandı.

Nebiler Köyü’nde düzenlenen etkinlikler Muhtar Safa Eşit’in açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasında tüm katılımcılara geldikleri için teşekkür eden Eşit; “Dünya Çiftçiler Günü’nde; ülke ve tüm dünya çiftçilerine bereketli bir yıl geçirmelerini temenni ederim” dedi.

Muhtar Safa Eşit’in ardından söz alan Ziraat Odası Başkanı Önder Acar, ilk olarak Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı. Çiftçilik yapmanın zorluğundan ve maliyetlerden bahseden Acar, bölge üretimi hakkında da bilgi verdi. Acar; “Bölgemiz yaklaşık 160 bin dekar ekin alanına sahip olup, bunun 120 bin dekarı kayıtlı, 40 bin dekarı ise ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) yapılmamış arazilerden oluşmaktadır. İlçemizde 11 bin tohumluk mısır ve ayçiçeği 10 bin tohumluk ekmeklik buğday, 7 bin 500 dekar yem bitkisi, 8 bin dekarlık silajlık mısır, bin 500 dekar bamya, 12 bin dekar pamuk, 3 bin dekar yonca, 30 bin dekar yağlık zeytin üretimine sahiptir. Bölgemiz 45 bin küçükbaş, 7 bin büyükbaş hayvan üretimi yapmaktadır. İlçemiz İzmir’in en çok küçükbaş hayvan üreten ilçesidir ama ne yazık ki Küçükbaş Damızlık Birliği’nin ilçemizde şubesi yoktur” dedi.

Acar’ın ardından İlçe Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Göksel Arslan’da günün önemine dair konuşma yaptı. Daha sonra plaket töreni yapıldı.

Covid-19 sürecinde köylerde test yapılmasını sağlayan İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr.Mehmet Gündüz, Ziraat Odası’nın yeni hizmet dairesine geçmesinde katkı sağlayan iş adamı Hakkı Ermerdan da plaket alanlar arasındaydı. Ermerdan’ın plaketi Sedat Temel tarafından alındı. İlçe üreticilerine de çeşitli nedenlerle plaket verildi.

Etkinlikte, Atatürk İlkokulu Folklor ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Atatürk İlkokulu öğrencisi Buse Naz Eşit’in şiir okuduğu etkinlikte; Kıratlı Esin Çağdaş İlk Okulu’nda düzenlenen “Yeni Nesil Gözüyle Çiftçi” temalı resim yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi. Etkinlikler Müzik gösterileriyle sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.