Ajans Bakırçay

Bergama köylüsünün satış tepkisi dinmiyor!

TARIM HAYVANCILIK

Mayıs ayı meclis toplantısında 50 milyon lira ile Bergama tarihinin en yüksek borçlanma yetkisi alan AKP’li belediye yönetiminin, verimli tarım arazilerini ısrarla satmak istemesine köylünün tepkisi dinmiyor.

Bergama’nın AKP’li belediye yönetimi tarafından satışa çıkarılan 831 bin 938 metrekare tarım arazisiyle ilgili geri adım atmaması, köylünün tepkisini çekmeye devam ediyor.

6360 sayılı Bütünşehir Yasası’yla birlikte mülkiyetleri Bergama Belediyesine devredilen verimli tarım arazileri, AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile satışa çıkarılmıştı. Mayıs ayında gerçekleştirilen meclis toplantısında ise 50 milyon lira ile Bergama tarihinin en yüksek borçlanma yetkisi alındı. Gündeme getirilen tarım arazilerinin satışı konusunda ise geri adım atılmayacağı belirtildi. Bunun üzerine yöre köylüsü Kadıköy Mahallesi’nde alkışlı protesto eylemi gerçekleştirdi.

Köylünün alkışlı protesto eylemine CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP Meclis Üyesi Hasan Yaşar ve Avukat Anıl Mert Yıldırım destek verdi.

İKTİDARIN TERCİHİ YAĞMALAMAK, TALAN ETMEK, SATMAK

Yöre halkıyla birlikte köy kahvesinde sohbet eden Sarıbal; “Bu iktidarın geldiği günden beri tercihi şuydu; yağmalamak, talan etmek, çarçur etmek, satmak, bitirmek, kendi zenginini yaratmak. Kendi çocuklarına inanılmaz bir zenginlik sunmak, halkın çocuklarını onların kölesi yapmak. Dolayısıyla bu haklı mücadelenizin yanındayız. Dünyanın en onurlu işini yapıyorsunuz. Bir hukuk mücadelesi veriyorsunuz. Meclis üyelerimiz yeniden bu parseller için dava açıyorlar” dedi.

Tarım arazileri üzerinde alkışlı protesto gösterisine katılan Sarıbal, burada yaptığı konuşmada ise; “Burası sulama imkanları olan, her türlü tarımın yapıldığı, ağırlıklı olarak mısır, pamuk, karpuz, domates, biber gibi bir çok ürünün üretildiği, toprak yapısının çok verimli olduğu, yılda ortalama üç ürün alınabilen mükemmel bir yer. Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle, Anadolu’da, Türkiye’de hemen hemen ülke coğrafyasının 4’te 3’ü kuraklıkla boğuşurken buralar sulanabiliyor ve çok önemli ürünler üretilebiliyor”

BU TOPRAKLAR BELEDİYE BAŞKANINA MİRAS KALMADI

“Cumhuriyet kurulduğundan beri köy tüzel kişiliğine ait olan bu köyün yaklaşık 328 dönüm arazisi Bergama’nın AKP’li belediyesi tarafından satışa çıkarılmak istenmektedir. Bu topraklar belediye başkanına miras kalmadı, bunlar emanettir. Cumhuriyet kurulduğunda, bu ülkeyi kuranlar bu toprakları köylüye emanet etti. Ancak AKP’li belediye başkanı her türlü yolu kullanarak, buraları babasından miras kalmış gibi satmak istemektedir. Belediye Başkanı’nı davet ediyoruz; köylünün toprağı, köylünün elinde kalmalıdır. Bu topraklarda doktorlar, mühendisler, belediye başkanları yetişti. O yüzden gelin bu toprakları satmaktan vazgeçin” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.