Ajans Bakırçay

Bergama Belediyesi'nde Kasım ayı, satış ayı oldu!

TARIM HAYVANCILIK

Bergama Belediyesi yaklaşık 38 milyon değerindeki 7 tarım arazisini satışa çıkardı.

Bergama'nın AKP'li belediye başkanı Hakan Koştu, köylünün tüm itirazlarına rağmen 'köy malları' olarak anılan verimli tarım arazilerinin satışına devam ediyor. Belediye yönetimi mülkiyeti kendisine ait 7 taşınmazı daha satışa çıkardı.

Köy mallarını ardı ardına satışa çıkaran AKP'li belediye yönetimi, son bir yılda yapılan 10’a yakın ihalede 100’ü aşkın mera, tarla, zeytinlik gibi köy taşınmazını elden çıkarmıştı. 

KASIM AYI; SATIŞ AYI OLDU

Bütçesini denkleştirebilmek amacıyla İller Bankası’ndan 40 milyon lira borç isteyen, AKP'li başkan Koştu, 8-10 Kasım tarihlerinde; 10 ayrı köydeki 26 ayrı taşınmazı ihaleye çıkarmıştı.

Koştu; 22-24 Kasım tarihlerinde ise Bölcek Mahallesi’nde 6, Göçbeyli Mahallesi’nde 9, Kadıköy Mahallesi’nde 4, Kurfallı Mahallesi’nde 2, Doğancı Mahallesi’nde 2, Ayasköy Mahallesi’nde 2, Çiftköy Mahallesi’nde 1 adet tarla vasıflı taşınmazını ve Eğrigöl Mahallesi’ndeki 1 adet zeytinlik vasıflı toplam 27 taşınmazı daha ihaleye çıkarma kararı almıştı.

7 TAŞINMAZI DAHA SATIŞA ÇIKARDI

Belediye yönetimi mülkiyeti kendisine ait 7 taşınmazı daha satışa çıkardı.

İlçenin Kadıköy, Bölcek ve Kurtuluş mahalleleri sınırları içerisinde yer alan tarım arazileri için ihale yapılacak.

33 bin 650 metrekare ile 78 bin 265 metrekare arasında değişen parsellerin metrekareleri için 90 ile 105 olarak belirlendi. Toplamda 384 bin 712 metrekare büyüklüğündeki tarım arazileri için toplamda 37 milyon 856 bin 800 TL muhammen bedel belirlendi.

Kapalı zarf usulü ile yapılacak ihale 6 Aralık 2022 tarihinde Bergama Belediyesi Haluk Elbe Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.