Ajans Bakırçay

Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı, Avrupa Şampiyonu!

SPOR

Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı, 3 çember 2 labut aletinde tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu.

Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı, Ukrayna’da düzenlenen Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda ‘3 çember 2 labut’ aletinde altın madalya kazandı. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili Emre Bağcı, bunun şimdiye kadar ritmik cimnastikte alınan en büyük başarı olduğuna dikkat çekti.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinden (TMOK) yapılan açıklamaya göre, Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina, Eda Asar’dan oluşan Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı, Ukrayna’nın başkenti Kiev'de düzenlenen Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda ‘3 çember 2 labut’ aletinde şampiyonluğu elde etti.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili ve aynı zamanda Türkiye’ye birinciliği getiren milli takımın içinde bulunduğu kafilenin başkanı olan Emre Bağcı; “Cimnastikçilerimiz çok büyük bir başarı elde ettiler. Ritmik cimnastikte şu ana kadar tarihimizde madalya değil aslında finale kalma başarısı bile gösterememişken, bireyselde ve grupta, sporcularımız grup müsabakalarında öncelikle finale kaldılar, sonrasında altın madalya alarak bir ilki gerçekleştirdiler" ifadelerini kullandı.

Duygu Doğan: “Bu gururu yaşattığımız için çok mutluyuz”

Takımı adına açıklama yapan Kaptan Duygu Doğan, “Biz bugün tarihimizde bir ilki gerçekleştirerek Avrupa şampiyonasında altın madalya kazandık. Bu başarımızda bizi destekleyen hocalarımız, Kamelya Dunavtska’ya ve Beril Berker’e, federasyonumuza ve Gençlik Spor Bakanlığı’mıza çok teşekkür ederiz. Bu gururu yaşattığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.