Ajans Bakırçay

Dikili'nin bükülmez bileği başarıdan başarıya koşuyor!

SPOR

2021 Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmelerinde, Türkiye üçüncüsü olan Gizem Coşkun, Dikili'nin gururu oldu.

Tokat’ta düzenlenen 70 Kg Sağ kol Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası ve milli takım seçme müsabakasına Burdur’dan katılan ve Türkiye üçüncüsü olan Gizem Coşkun, memleketi olan Dikili’ye de gurur yaşattı.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından düzenlenen “2021 Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri” müsabakaları, Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda düzenlendi. 5 gün süren müsabakalara 58 il, 153 kulüp ve bin 127 sporcu katıldı. Şampiyonada, kıyasıya mücadeleler yaşandı.

Tokat’ta bin 127 sporcunun katılımı ile düzenlenen 2021 Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçmelerine Burdur’dan katılan İzmir Dikili doğumlu Gizem Coşkun ise Türkiye üçüncüsü oldu. Coşkun'a Başarısından dolayı Burdur Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından da plaket verildi.

Burdur’da 2 yıldır spor lisesinde okuyan Gizem Coşkun, son üç yıldır profesyonel anlamda Judo sporu ile uğraşıyor.

Foto: Gizem Coşkun 2019 yılında ise Türkiye Yıldızlar Bilek Güreşi müsabakalarında ise 65 kiloda sağ kol Türkiye şampiyonu, sol kol Türkiye ikincisi olmuştu.

HEDEFİM MİLLİ TAKIM

Başarılarını madalyalarla taçlandıran Gizem Coşkun duygularını şu sözlerle ifade etti; “Çok mutlu ve gururluyum. Dört yıldır bilek güreşi branşıyla uğraşıyorum. Bu spora başlamama hocam Muhlis İlter vesile oldu. İzmir İl Şampiyonası’nda ilk çıktığım maçta birinci olarak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandım. Burada sol kolda Türkiye Şampiyonu, sağ kolda ise Türkiye ikincisi oldum. Ortaokul öğretimimden sonra spora devam etmek için Burdur Spor Lisesi sınavlarına girdim. Spor lisesinde beden eğitimi ve judo antrenörü Gökhan Çelik öğretmenim ise beni Judo sporuna yönlendirdi. 3 yıldır judo branşıyla uğraşıyorum. Birçok maçtan derece yaparak döndüm. Hedeflerim bilek güreşi ve judo da milli takıma girip ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Sporda bu yerlere gelmeme vesile olan Muhlis İlter ve Gökhan Çelik öğretmenlerime teşekkür ederim"

Gizem'in başarısıyla ilgili duygularını dile getiren Muhlis İlter ise; "Gizem ile gurur duyuyoruz. Dikili'den Burdur'a uzanan süreçte yıllardır sürdürdüğü çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Onu artık milli takımda görmek isteriz. Özverisi ve başarısı için bir kez daha kutluyorum" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.