Ajans Bakırçay

Dikili Lodos'ta yetiştiler, ilçenin gururu oldular!

SPOR

Dikili Lodos'ta yetişen Pınar Karaman'ın ardından, Damla Saçaroğlu ve Yasemin Arıcı'dan gelen transfer haberleri, Dikili'de özellikle de yetiştikleri Lodos takımında gurur yarattı.

Dikili Lodos altyapısından yetişen Damla Saçaroğlu İzmir Spor ile Yasemin Arıcı ise Altay Kulübü ile sözleşme imzaladı.

Dikili Lodos alt yapısından yetişen Pınar Karaman’ın, 1.Lig ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Spor ile anlaşmasının ardından, yine Lodos altyapısından yetişen Damla Saçaroğlu ve Yasemin Arıcı’dan da transfer haberi geldi.

Lodos Spor Kulübü antrenörü Murat Solmaz; "Pınar Karaman, Damla Saçaroğlu ve Yasemin Arıcı voleybol topunu ilk defa kulübümüzde ellerine aldı. Güzel yıllar geçirdik. Çeşitli kulüplerde oynadılar, doğru adımlarla profosyonel oldular. Hepsiyle gurur duyuyorum. Yolları açık olsun. Geleceğin sporcularına örnek olmaya devam edeceklerine inancım tam" dedi.

Damla Saçaroğlu İzmir Spor’da

Voleybola 2011'de Dikili Lodos alt yapısında başlayan 2003 doğumlu Damla Saçaroğlu İzmir Spor ile profesyonel imza attı.

Sırasıyla Dikili Lodos, Ayvalıkgücü Belediyespor, Bergama Bld spor'da forma giyen Damla Saçaroğlu, üniversite hayatının başlaması ile İzmir Spor genç takımına transfer olmuştu.

2022-2023 sezonunda ise 2.lig'de mücadele verecek İzmir Spor kulübü Damla Saçaroğlu ile profosyonel imza atma kararı aldı.

Yasemin Arıcı Altay’da

2022-2023 sezonunda 2.Lig'de mücadele edecek Altay kulübü, Dikili Lodos alt yapısından yetişen genç oyuncu ile anlaştı.

1.65 boyunda 17 yaşındaki Libero mevkîi oyuncusu Yasemin Arıcı, sırasıyla Arkas, Voleybol Akademi, Torbalı ve İzmirspor takımlarında forma giydi.

Pınar Karaman 1'inci lig takımı İstanbul BBSK'da

Dikili Lodos alt yapısında yetişen ve voleybol hayatına Ayvalıkgücü Belediyespor'da devam eden Pınar Karaman, geçen yıl mücadele ettiği Eskişehir Mihalıççık Takımı'nın ardından, 1.Lig ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Spor'a imza attı. 

Pasör çaprazı mevkiinde oynayan 1.78 boyunda Pınar Karaman yeni takımıyla günde çift antrenmanla sezona hazırlanıyor.

ZORLUKLARA RAĞMEN YILMADIK

Pınar Karaman, Damla Saçaroğlu ve Yasemin Arıcı'nın transfer haberlerinin ardından çok mutlğu olduğunu ve hepsiyle gurur duyduğunu belirten takım antrenörü Murat Solmaz, takımının tüm zorluklara rağmen yılmadan çalışmalarının karşılığını aldıklarını söyledi.

Solmaz; "Dikili Lodos Spor, Dikili'de sadece voleybol eğitimi veren bir kulüp değil, 2009 yılından bu yana sporcu merkezli bir anlayış kurmaya çabaladık. Bu sayede alt yapımızda yetiştirdiğimiz sporcuların voleybol hayatları şekillendi. Voleybol fabrikası olduk dersek abartmamış oluruz. Ülkemizde spora gerçek anlamda değer verildiğini düşünmüyorum. Övgüler ve ara ara yapılan malzeme destekleri alt yapı kulüplerini bir yerden bir yere taşıyamaz. Sporcu yetiştirme noktasında somut adımları voleybol antrenörü olarak attığımızda karşımıza, tesis eksiklikleri, maçlara gitmek için ulaşım zorlukları ve zaman gibi zorluklar çıkıveriyor" 

YENİ SPORCULAR YETİŞİYOR

"Zamandan kastım eğitim-öğretimin ders saatlerinin fazla oluşu, düzensizliği, günümüz velilerinin aşırı ders kaygıları çocuklarımızın verimli voleybol eğitimi alabileceği zaman dilimlerini eritmiş durumda. Bir çocuk bir güne sığamıyor. Ancak kulüp olarak yaptığımız doğru işi topluma anlatmayı bir şekilde başarıyoruz. Her şeye rağmen yeni sporcular kulübümüzde yetişiyor, iyi yerlere gelecekler"

HEPSİYLE GURUR DUYUYORUM

"Pınar Karaman, Damla Saçaroğlu ve Yasemin Arıcı voleybol topunu ilk defa kulübümüzde ellerine aldı. Güzel yıllar geçirdik. Çeşitli kulüplerde oynadılar, doğru adımlarla profosyonel oldular. Hepsiyle gurur duyuyorum. Ayrıca kulübümüzde emek harcamış Sedat Oğuz hocamızın öğrencisi, bir sezon da Dikili Lodos forması giymiş Ezgi Uludağ'ın voleybol hayatı Karşıyaka'dan sonra Portekiz'de devam edecek haberini aldım. Gurur verici benim için. Yolları açık olsun. Geleceğin sporcularına örnek olmaya devam edeceklerine inancım tam" dedi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.