Ajans Bakırçay

Dikili Lodos Spor Voleybol Takımı kaldığı yerden...

SPOR

Dikili Lodos Spor Voleybol takımı, pandemi süreci dolayısıyla ara verdiği çalışmalarına sınırlı olarak başladı.

2019-2020 İzmir TVF Alt Yapı Ligleri’nde 4 kategoride başarıdan başarıya koşan Dikili Lodos Spor Voleybol takımı, pandemi süreci dolayısıyla ara verdiği çalışmalarına sınırlı olarak başladı.

Temmuz ayı içerisinde kumsal ve açık alan antrenmanları 10 Ağustos itibariyle de Spor Salonu’na geri dönen voleybolcular geçen sezonun burukluğunu yaşıyor.

Takımın Mini Voleybol yaş kategorisinin antrenörü Burcu Adıgüzel gazetemize görüşlerini ve takımın hedeflerini anlattı.

Burcu Adıgüzel; "Geçen sezon gösterilen başarılı performans 2-3 yıllık bir birikim sonucunda geldi. Midi Süper 1. Lig’de lider gidiyorduk. Küçük Kızlar kategorisinde 200-2006 doğumlu yeni bri takımımız vardı. Grupta açık ara liderdik. Benimde başında bulunduğum Mini Voleybol A Takımımız TVF İzmir Mini Voleybol Ligi’nde 2. Sırada bir üst turu garantilemişti. Mini B Takımımız ise ligin favorisi olarak gösteriliyordu ve lider bir şekilde üst turu garantilemişti. Dikili’ye kulübümüzün kuruluşundan bu yana en büyük başarı gelecekti. 4 kupa ile sezonu kapama planlarımız maalesef tüm dünyayı saran Corona Virüs sebebiyle yarıda kaldı.

Bizler çocuklarımızın hiçbir zaman imkansız görmediğimiz bu başarılara ulaşmasında büyük özverilerde bulunuyoruz. Onlar bizim kızlarımız. Önce sağlık diyerek çok uzun bir süre ayrı kaldık. Yasakların tek tek kalktığı süreçte biz yine de tedbirli davrandık. Bireysel idmanlarını yapmalarını istedik. 10 Ağustos’ta Spor Salonları’nın açılmasıyla çalışmalara Mini Voleybol düzeyinde yeniden başladık. Ancak dediğim gibi önce sağlık. Spor Salonumuzun hijyen yönünden tedbirler kapsamında güvenilirliğine kanaat getirince çalışmalarımıza başladık. Spor salonunda sporcularımızın tek tek dezenfekte kurallarına uymasını sağlıyoruz. Ateşleri ölçülen sporcularımız salonu maksimum sayıda ve bir biriyle mesafeli kullanarak çalışmalarını yapıyor. Süreç neyi gösterir bilemeyiz. Ancak gerek sporcularımızdan gerekse velilerimizden bu dönemde kurallara uymalarını bekliyoruz. Herkes bu mücadelede sorumlu hissetmeli. Çünkü eğlence, alışveriş ve benzeri sebeplerle oluşturulan kalabalıklar virüsün yayılmasını ve öncelikli olan bir araya gelme sebeplerimiz olan eğitimi engelliyor. Bilinçli toplumlar öncelikler sıralamasında eğitimi, sporu, bireysel gelişime destek veren konuları ön plana alır.

Önümüzdeki süreçte her şeyin güzel geçmesini diliyorum. Bu çerçevede yeniden liglerin başlayacağı dönemde kızlarımız aynı başarıyı göstereceklerdir. Onlar Dikili’nin adını duyurdular duyurmaya devam edecekler" dedi.

Burcu Adıgüzel

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.