Ajans Bakırçay

Dikili'de Avrupa Spor Haftası, yoga ile kutlanıyor!

SPOR

Bu yıl ‘Ulusal Herkes için Spor ve Sağlıklı Yaşam’ sloganı ile kutlanan ‘Avrupa Spor Haftası’ Dikili’de ‘Yoga Eğitimi’ etkinliği ile kutlanıyor.

Her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında sporun tabana yayılması ve bu alanda bilincin arttırılması amacı ile farklı etkinliklerle kutlanan Avrupa Spor Haftası, Dikili’de İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen yoga eğitimi etkinliğiyle kutlanıyor.

Dikili Nazım Hikmet Parkı’nda açık havada organize edilen etkinlik pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştiriliyor.

Haber: Ensar Yazar

Yapılan etkinlikle ilgili konuşan yoga eğitmeni Günay Durmaz; “Federasyona bağlı yoga eğitmeniyim. Avrupa Spor Haftası kapsamında yoga eğitimi başlattık. Avrupa Spor Haftası, insanlara spor yapma alışkanlığını kazandırmayı hedefleyen bir organizasyon. Özellikle salgın döneminde spor yapmanın ve hareket etmenin önemini vurgulayan bir etkinlik. Ben sağlıklı bir yaşam için 7'den 70'e herkesi spor yapmaya davet ediyorum” dedi.

İlçe Spor Müdür vekili Şevket Bahadır ise; “Avrupa Spor Haftası, her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle insanları bir araya getiren önemli bir projedir. Bizde bu bilinçle ve İl Spor Müdürlüğümüzün onayı ile bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Covid-19 salgını nedeniyle pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliği önümüzde ki günlerde daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Tüm dünyayı esir alan korona virüs pandemi döneminde sağlığımızdan daha önemli bir şey olmadığını hep beraber öğrendik” dedi.

Projenin Hedefleri
Bu proje ile;
• Sağlıklı yaşam ve spor yapma alışkanlığı kazandırmak,
• Spor kültürünün tabana yayılarak demokratikleşmesini sağlamak,
• Digital medyayı etkin kullanarak spor branşlarının bilinirliğini arttırmak,
• Spor, fiziksel faaliyetler gibi konular hakkında bilgi ve farkındalığı artırmak,
• Bireylerin spor branşlarına daha bilinçli katılımını sağlamak,
• Sağlıklı Beslenme bilincinin oluşmasını sağlamak,
• Ülkemizin spor, sağlık ve kültür turizmine katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.