Ajans Bakırçay

Çandarlı'da sporcu köpek izleyenleri şaşırttı

SPOR

Dikili Lodos Voleybol Takımı antrenmanına katılan sokak köpeği çocukların neşe kaynağı oldu.

Dikili'de 10 yıldır faaliyet gösteren Dikili Lodos Kız Voleybol Takımı’nın minikler kategorisi antrenman çalışmasına kapıyı açık bulan bir sokak köpeği de katıldı.

Dikili Lodos Minikler Kız Voleybol Takımı’nın Çandarlı’da gerçekleştirdiği voleybol antrenmanında ilginç bir olay yaşandı. Çandarlı Düğün Salonu’nda gerçekleşen voleybol altyapı takımının antrenman öncesi ısınma çalışmalarına, soğuk havadan dolayı açık kapıdan giren sokak köpeği de katıldı. Daire oluşturup ısınma hareketi yapan çocukların arasına sessizce katılan sokak köpeği aynı hareketleri yaparak herkesi şaşırttı. Isınma hareketlerinin ardından minik sporcularla 2 tur koşu yapan köpek daha sonra yine sessizce ayrıldı.

SALONUMUZ YOK, SOKAKTA VE DÜĞÜN SALONUNDA ÇALIŞIYORUZ

Çocukların neşe kaynağı olan sokak köpeğinin takım çalışmasına katılmasını anlatan Dikili Lodos Spor Kulübü antrenörü Murat Solmaz; “Çandarlı’da voleybolu yaşatmaya çalışıyoruz, ancak maalesef burada spor tesisimiz yok. Düğün salonlarında ve açık alanlarda çalışıyoruz. Bazen ses oluyor diye yazlıkçılar Jandarmaya şikayet ediyoe ve çalışmalarımız yarım kalıyor. Bu imkânlarda bile kızlarımız pes etmeden çalışıyor, özveri gösteriyor. Ancak her şey spor değil, bazen de kızlarımızı çeşitli konularda bilgilendiriyor ve eğitimleriyle ilgileniyoruz. Bu yaşanan ilginç olayda da köpeğin çalışmaya katılmasına müdahale etmedim. Köpek çok akıllı ve uysal. Çocuklarımızda ondan korkmadı. Hayvan sevgisiyle büyüyen çocuklar insanlara da zarar vermez diye düşünüyorum" dedi.

ADINI LODOS KOYDUK

Takım oyuncularından 11 yaşındaki Nil Asya Öner: "Köpek parkta dolaşan bizim sevdiğimiz bir hayvan. Birden salona girdi, aramıza katıldı. Bizimle beraber çalıştı. Dedik ki takıma yeni bir oyuncu katıldı. Adını Lodos koyduk” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.