Ajans Bakırçay

Büyük başarı; Ezgi Uludağ, Portekiz takımına transfer oldu

SPOR

Smaçör Ezgi Uludağ, Portekiz 1. Lig ekiplerinden Sporting Braga ile anlaştı.

Ayvalık Spor alt yapısında yetişen, Dikili Lodos’un ardından, Ayvalıkgücü ve 1’inci lig takımlarından Karşıyaka’da voleybol yaşantısına devam eden smaçör Ezgi Uludağ, Portekiz’in Sporting Braga takımına transfer oldu.

Voleybola antrenör Sedat Oğuz'un eğitimi ile başlayan 2001 doğumlu Ezgi Uludağ, Dikili Lodos, Ayvalıkgücü Belediyespor ve Karşıyaka alt yapı takımlarında voleybol yaşamını sürdürdü.

Karşıyaka ile 1. Lig deneyimi kazanan yetenekli sporcunun başarılı yükselişi dikkatleri çekti.

Sporting Braga takımı ile Eylül ayında sözleşmenin imzalanmasıyla Ezgi Uludağ voleybol yaşamına Portekiz'de devam edecek. Sporting Braga kulübü Ezgi Uludağ transferini sosyal medya hesaplarından da duyurdu.


Ezgi Uludağ'ın transferi ile yaşadığı gururu paylaşan Dikili Lodos antrenörü Murat Solmaz; "Kulübümüzde büyük emek harcamış Sedat Oğuz hocamızın öğrencisi, Dikili Lodos forması giymiş Ezgi Uludağ'ın voleybol hayatı Karşıyaka'dan sonra Portekiz'de devam edecek haberini aldım. Gurur verici benim için. Bu yıl 1'inci Lig takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne transfer olan bir başka gururumuz Pınar Karaman ile aynı dönemde forma giymişti. Yolları açık olsun" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.