Ajans Bakırçay

Bergama’nın milli gururu Sultanlar Ligi’nde!

SPOR

“Beton Sahalardan, Cilalı Parkelere” Bergama’nın genç yeteneği Tuana Köse, Sultanlar Ligi’nde mücadele eden Yeşilyurt Spor Kulübü ile sözleşme imzaladı.

Bergama 100. yıl orta Okulu’nun beton bahçesinde voleybol yolculuğuna başlayan Bergama’nın genç yeteneği Tuana Köse, Sultanlar Ligi’nde mücadele eden Yeşilyurt Spor Kulübü ile sözleşme imzaladı.

2013 yılında Barış Selmanpakoğlu ve Mustafa Cenap Karagöz yönetiminde Bergama Belediyespor alt yapısından yetişen Tuana Köse, 2015 yılında Bergama Belediyesi ile Kardeş Şehir Olimpiyatları’na katılmış, ardından İzmir Rota Koleji’ne tam burslu olarak transfer olmuştu.

U-16 MİLLİ TAKIMINA SEÇİLDİ, BALKAN ŞAMPİYONASINDA EN DEĞERLİ SMAÇÖR OLDU

Tuana Köse, 2015 yılında İzmir Rota Koleji genç takımı ile katıldığı Türkiye Finalleri’nde ise Milli Takım Antrenörlerinin dikkatini çekerek U-16 takım kadrosuna seçildi. 2016 yılında Balkan Şampiyonluğu yaşayan Tuana, bu şampiyonada en değerli smaçör ilan edildi.

GURUR DUYORUZ

Genç yaşına rağmen onlarca madalya sahibi olan Tuana’nın babası Bülent Köse; “Tuana, 2018 yılının son haftalarında talihsiz bir ayak bileği sakatlığı yaşamıştı. Ancak azmi ve disiplini ile kısa zamanda toparlandı ve eski formuna dönerek Yeşilyurt Spor kulübü teknik heyetinin dikkatini çekmeyi başardı. Gelişiminde katkısı olan ve destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Ailesi olarak onunla gurur duyuyoruz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.