Ajans Bakırçay

Bergamalı minik sporculara farkındalık yaratan etkinlik!

SPOR

Bursaspor Bergama Futbol Okulu’nda farkındalık yaratan etkinlik; çocuklar hem spor yapıyor hemde kitap okuyor.

Bursaspor Bergama Futbol Okulu “Öncelik Kitap” sloganıyla çocuklarda kitap okuma alışkanlığını ve bilincini oluşturmak amacıyla farkındalık yaratan bir uygulama başlattı.

Çocukların gelişiminde sporun önemine vurgu yapan Bursaspor Bergama Futbol Okulu Kuzey Ege Bölge Koordinatörü Mert Kutlu, “Amacımız spor aracılığıyla çocuklarımızın eğitimlerine dokunmak, onların kitap okuyan, kendine güvenen, iyi beslenen sağlıklı bireyler olarak yaşama katılmalarını sağlamak” dedi.

GELENEKSELLEŞTİRİP OKUMA ALIŞKANLIĞI SAĞLAYACAĞIZ

Kutlu ayrıca; “Futbol antrenörü arkadaşlarımız Semih Yarıcı ve Yasin Yakak ile birlikte antrenman öncesi kitap okumayı geleneksel hale getirmeyi amaçladık. Böylece bazı antrenmanlar öncesi düzenlenen kitap okuma etkinlikleri ile genç sporcuların okuma alışkanlıkları da gelişiyor. Teknik ekibimizin başlattığı kitap okuma etkinliklerinin yanı sıra kültürel faaliyetlerin çeşitliliğini arttıracağız. 2500 yıllık geçmişi olan Bergamamızın kent belleğinde sporun, kültür ve sanatla, sağlık ve tarihle iç içe bütünlüğünü gelecek nesillere aktarmak her Bergamalının bilincinde olduğu gibi bizimde görevimizdir” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.