Ajans Bakırçay

Bergamalı minik sporcular, kitap okuyor, satranç oynuyor, İngilizce öğreniyor!

SPOR

Bergama’da faaliyet gösteren Bursaspor Futbol Okulları’nda kitap okuma alışkanlığı ve satranç etkinliklerinden sonra, İngilizce eğitim verilmeye de başlandı.

Bursaspor, Bergama Futbol Okulu’nun, minik sporcuları futbolu ve İngilizce’yi bir arada öğreniyor.

Kitap okumayı geleneksel hale getiren ve satranç etkinliklerine başlayan Bursaspor Bergama Futbol Okulu, çocuklara futbolu İngilizce terimlerle anlatmaya başladı. Çocukların sosyal gelişimlerinde sporun yanı sıra okul başarısı ve eğitimin doğru oranda gitmesini, ayrıca çocuklara aile yaşantısı ve beslenme alışkanlıklarını kazandırmayı hedefleyen Bursaspor Bergama Futbol Okulu antrenörleri, farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Futbol Okulu sorumlusu Mert Kutlu; “Bursaspor Bergama Futbol Okulu antrenörlerimizden Yasin Yakak sporcularımıza aynı zamanda futbolun dili olan; İngilizce futbol terimlerini öğretiyor. Amacımız İngilizcenin teoride kalmayıp pratiğe çıkması. Okulunda başarılı, kitap okuyan, yabancı dili olan, yaratıcı ve yetenekli sporcular yetiştirmek istiyoruz. Futbolla yola çıktık ama futbolla yetinmiyoruz. Çocuklarımıza futboldan daha fazlasını öğretmek istiyoruz. Bu yüzden İngilizce ve satranç etkinlikleri de düzenliyoruz. Eğitimi sporla birlikte verdiğimizde daha sağlıklı bir toplum oluşmasına katkı koyacağımızı biliyoruz” dedi.

Bursaspor Bergama Futbol Okulu’nda eğitim gören çocuklar aynı zamanda pilot takımları olan Bergama Yıldızlar Spor Kulübü’nde Lisanslı olarak lig maçları müsabakalarına da çıkıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.