Ajans Bakırçay

Mehmet Gönenç; "Parlamenter sistemi büyük bir uzlaşıyla yeniden kuracağız"

SİYASET

İzmir 2.Bölge CHP Milletvekili Aday Adayı Mehmet Gönenç, Dikili ve Kınık CHP İlçe Başkanlıklarını ziyaret etti.

Bergama’da 2009-2019 yılları arasında belediye başkanlığı yapan, 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimlerde ise partisi CHP’de milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Mehmet Gönenç, Dikili ve Kınık’ta ilçe örgütlerini ziyaret etti.

Gönenç’i Dikili’de İlçe Başkanı Emre Kırlı, Kınık’ta İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ve partililer karşıladı. Dikili’deki toplantıya, Dikili’nin eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Meclis Üyeleri Doğan İkiz, Hüsniye İlgün Yıldırım ve Nail Çağlayan’da katıldı.

Her iki partide de 'niçin' aday olmak istediğini anlatan Mehmet Gönenç; “10 yıllık belediye başkanlığımın ardından, kendi rızamla verdiğim ara sonrasında bu dönem milletvekili adayı olmaya karar verdim. Biliyorsunuz ki 6’lı masadaki büyük uzlaşma ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla birlikte yeni bir dönem başlayacak. 20 yılda AKP’nin aşındırdığı, yıprattığı ve ülkeyi getirdiği noktadan sonra deyim yerindeyse ülkenin restorasyon dönemi olacak. Daha özgürlükçü, daha demokratik parlamenter sistemi büyük bir uzlaşıyla yeniden kuracağız. Dolayısıyla bu dönemde bir şekilde sorumluluk almak, görev üstlenmek ve bu işin içinde yer almak benim için çok heyecan verici olacak” dedi.

Bakırçay’ın uzun yıllardır TBMM’de temsil edilmediğini söyleyen Gönenç; “Bakırçay Havzası’nda geçmiş dönemde görev yapan değerli siyasiler elbette oldu ama epeyce uzun bir süreden beri yerelden birisiyle temsil edilmiyor. Bunun eksikliğini buradaki tüm vatandaşlar, odalar, sivil toplum kuruluşları yani herkes dile getiriyor zaten. Dolayısıyla böyle bir gereklilik var. Bakırçay’da insanların tanıdığı, iletişim kurabileceği deneyimli birine ihtiyaç var. Başı sıkıştığında, dara düştüğünde bir telefon kadar yakın birisinin bölgeyi temsil etmesi konusunda ortak bir irade var”

“Dolayısıyla böyle bir dönemde görev almak, sorumluluk üstlenmek, motivasyonumu artırıyor. Siyasette deneyimli sayılabilecek bir noktadayım. Belediye başkanlığım öncesinde de 2004 – 2009 yılları arasında 5 yıl belediye meclis üyeliği yaptım. Daha sonra 10 yıl belediye başkanlığı dönemim oldu. Bu sürede bölgeyle kurduğum ilişkiler ve belediyeciliğin verdiği deneyimlerin, vekillikte, parlamentoda katkısı olacağını düşünüyorum” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.