Ajans Bakırçay

Kınık'ta CHP'li Bodur göreve başladı, törene AKP'li Doğruer katılmadı!

SİYASET

Kınık'ta, CHP’li Sema Bodur’un kazandığı belediye başkanlığı seçiminin ardından yapılan devir teslim törenine Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer katılmadı.

Kınık ilçesinde yapılan belediye başkanı seçimlerini 2 dönem sonra CHP’nin adayı Sema Bodur kazandı. AKP’nin adayı Sami Mollaahmet’e 3 bin 42 fark atan Sema Bodur, yüzde 55,7 ile 10 bin 575 oy aldı.

Önceki gün mazbatasını alan Bodur, bugün devir teslim töreniyle görevine başladı. Ancak törende 2 dönemdir Kınık’ta belediye başkanlığı görevini sürdüren, Bergama Belediye Başkanı Hakan koştu’nun aday gösterilmemesi üzerine Bergama’dan aday gösterilen Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer yoktu.

Bergama’da CHP’den aday gösterilen ve Belediye Başkanı seçilen CHP’li Tanju Çelik’in karşısında 6209 oy fark yiyen AKP’li Doğruer’i devir teslim töreninde AKP’li meclis üyesi Mahmut Şahan temsil etti.

Belediye Başkanlığı görevini devralan CHP’li Sema Bodur ise, seçimi kazanmanın ardından “Bütün hemşehrilerim bilsin, artık ayrımız gayrımız yok. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, görevimin ve bana olan inancınızın sorumluluğunu biliyorum. Bu sorumluluk bilinci ile birlikte daha çok yol kat edeceğiz. Bizler bunu birlikte hak ettik. Artık Kınık’a hizmet vakti. Güzel Kınık’ımızın geleceği için şahsıma oy vererek beni bu onurlu göreve seçtiğiniz için herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Sema Bodur kimdir?

1966 yılında Kınık’ta doğan Sema Bodur çocukluk yıllarını Kınık’ta geçirdi. İlk, orta ve lise eğitimini Kınık’ta tamamladı. Aile işlerini üstlenerek ticari hayata atıldı. Bir süre sonra memuriyeti nedeniyle 1991 yılında İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde göreve başladı. Bu görev boyunca Türkiye ve uluslararası şampiyonluklarında antrenör olarak görev yaptı. Görev süresi içerisinde yüzlerce lisanslı sporcuyu yetiştirdi. Bölge ve çevresinde birçok kulüp kurup profesyonel lige çıkardı.

2011 yılında Gençlik Spor Bakanlığı’ndan emekli olan Sema Bodur ara verdiği ticari faaliyetlerine bünyesinde çalışan 400 kişilik bir ekiple inşaat, emlak, tarım, hayvancılık ve mobilya sektöründe Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam etmektedir.

Sema Bodur, evli ve bir çocuk annesidir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.