Ajans Bakırçay

Kemal Doyuran’dan zehir zemberek açıklama!

SİYASET

Bağımsız aday olduğunu ilan eden Dr.Kemal Doyuran’ın adaylığı il seçim kurulu tarafından düşürüldü. Doyuran, YSK’ya itirazda bulunacağını zehir zemberek bir açıklama ile duyurdu.

Dikili’de bağımsız aday olan Dr. Kemal Doyuran’ın adaylığı il seçim kurulu tarafından düşürüldü. Bu kararın ilan edilmesinin ardından Doyuran, karara itiraz edeceğini zehir zemberek bir açıklama ile duyurdu.

Dikili’de CHP’nin mevcut başkan Adil Kırgöz’le devam kararı almasının ardından, Dr.Kemal Doyuran bağımsız aday olduğunu ilan etmişti. Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirdiği bağımsız adaylık açıklaması ise mitinge dönüşmüştü.

“HALKI SATIN ALMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”

Bağımsız aday olduğunu ilan eden Doyuran, “Ben, eşim ve çocuklarım da dahil, bu halk satılık değildir. Halkı satın almaya kimsenin gücü yetmez. Özgürlüklerimizi hiç kimse esir alamaz. Bu yüzden halkın adayı olmaya geldim. Parti rozetimi çıkardım, sizler için canla başla çalışacağım dostlarım” açıklamasında bulunmuştu.

"İLÇE SEÇİM KURULU İTİRAZI REDDETMİŞTİ"

Tüm bu gelişmelerin ardından CHP Dikili İlçe Başkanlığı İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak Dr.Kemal Doyuran'ın, 'CHP'den istifa etmediği' gerekçesiyle aday olmasına itiraz etti. Ancak İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itiraz oy birliği ile reddedildi.

Kararda; "Bağımsız Belediye Başkanlığı adaylığına başvuran Kemal Doyuran’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiği görülmüş olup, bu çerçevede bağımsız adaylığı için herhangi bir engelin bulunmadığı, partisinden istifa etmesi koşuluyla bağımsız aday da olabileceğine karar vermek gerektiğinden CHP’nin talebinin reddine karar verilmesi gerekmiştir" iafadelerine yer verildi.

Bunun üzerine CHP Dikili İlçe Başkanlığı, bu sefer İl Seçim Kurulu'na müracaat etti. İl Seçim Kurulu ise, İlçe seçim Kurulu'nun duyurduğu kararın aksine Doyuran'ın adaylığının düşürülmesi yönünde karar verdi.

“YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ, YÜRÜYORUZ, YÜRÜYECEĞİZ”

Doyuran ise alınan karar ile ilgili itiraz edeceklerini belirterek zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Doyuran yaptığı açıklamada; “Benim aday olmama neden olan, benimle yürüyen, ağlayan, gülen, beni bağrına basan Dikili halkına çok teşekkür ederim. Korku imparatorluğuna, zorbalığa, haksızlığa karşı dimdik ayaktayız. Yolumuza devam edeceğiz, yürüyoruz, yürüyeceğiz”

“SİZİN SESİNİZ, HALKIN SESİ ASLA SUSMAYACAK”

“CHP İlçe Başkanı önce İlçe Seçim Kurulu'na adaylığımın düşürülmesi için müracaat etmiştir. İlçe Seçim Kurulu oy birliği ile reddetmiştir. Daha sonra İl Seçim Kurulu'na müracaat yapılmıştır. Hukuka uygun olmayan bir kararla adaylığım düşürülmüştür. Elimizde örnek bir kararla yarın Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağım hak ettiğimiz adaylığımız için. Sizin sesiniz, halkın sesi asla susmayacak”

“BENDEN KORKMA BU KADAR”

“Adil hazretleri in meydana. Seçimi orada kazan, unutma ki karşında halk var. Asla dönmeyeceğim benden korkma bu kadar. Ben senden hiç korkmadım. Yanımda halk, yukarıda hak var! Yarın saat 19.15'Te Ziraat Bankası karşısında bulunan büromuzda buluşup, ilk ev ziyaretimize daha kalabalık, el ele yürüyeceğiz ve Dikili'yi ranttan hileden kurtaracağız” sözlerine yer verdi.

Bu açıklamanın ardından gözler, Dr.Kemal Doyuran'ın yapacağı itiraza ve İl Seçim Kurulu'nun yapılacak itiraz sonrası vereceği karara çevrildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.