Ajans Bakırçay

Gönenç; "Akamete uğrayan Hakan Koştu'nun kendisidir"

SİYASET

Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Koştu’nun Millet Bahçesi Projesi ile ilgili açıklamaları için; "Üretemeyen, yönetemeyen, beceremeyen hemen her siyasinin yaptığı gibi algı yönetimi ve mağdur edebiyatıyla durumu idare etmeye çalışıyor” dedi.

Bergama’nın önceki dönem CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Koştu’nun Millet Bahçesi Projesi ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Gönenç; “Akamete uğrayan proje değil, Hakan Koştu'nun kendisidir. Belediye Başkanı kendi beceriksizliğini ve basiretsizliğini örtmek için suçu muhalefet meclis üyelerine ve stadyum esnafına atıyor" dedi.

Bergama Belediyesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu, daha önce defalarca 'mağdur etmeyeceklerini' söylemesine rağmen stat esnafına tek katlı binaları için 'depreme karşı dayanıksız, riskli yapı' içerikli tahliye yazısı göndermiş. Pandeminin yanı sıra kışın çetin şartlarında ekonomik sıkıntılar yaşayan esnaf ise iş yerlerine gönderilen ve dükkânlarının 60 gün içerisinde boşaltılması istenilen tahliye yazısı ile sarsılmıştı. Bu gelişmelerin ardından 85 stat esnafı Bergama Belediyesi’nin bu kararını yargıya taşımış, peş peşe gelen davalardan ise esnaf için umut veren kararlar çıkmıştı.

Yaşananların ardından esnafın yanında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Şehir Plancıları Odası ise imar planları ve yeşil alanlara ilişkin hukuka aykırı olduğu belirtilen konularda davalar açmıştı. Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise, imar planları, yeşil alanların korunması ve usul hataları nedeniyle açılan davalara karşı düzenlenen basın açıklamasında projenin ‘akamete’ uğradığını söyleyen Hakan Koştu’ya yanıt verdi.

"KENDİ BECERİKSİZLİĞİNİ ÖRTME ÇABASI"

Başkan Gönenç; “Belediye Başkanı kendi beceriksizliğini ve basiretsizliğini örtmek için suçu muhalefet meclis üyelerine ve stadyum esnafına atıyor. Akamete uğrayan proje değil Hakan Koştu'nun kendisidir. Hukuksuz bir şekilde stadyum esnafını tahliye etmek için ‘riskli yapı ve afet bölgesi’ hilesine başvuran Koştu'nun hamlesi yargıdan dönmüş, hukuksuzluk tescil edilmiş ve idare mahkemelerinden ardı ardına yürütmeyi durdurma kararları verilmiştir”

"ÜRETEMİYOR, YÖNETEMİYOR, BECEREMİYOR"

“Her hangi bir muhalefet belediye meclis üyesinin ya da CHP'nin yargı kararları üzerinde etkisinin olması -hele hele ülkemizin bu gün ki koşullarında- mümkün değildir. Belediye başkanı tıpkı geldiği günden bu yana yaptığı gibi algı yönetimi üzerine çalışıyor. Üretemeyen, yönetemeyen, beceremeyen hemen her siyasinin yaptığı gibi algı yönetimi ve mağdur edebiyatıyla durumu idare etmeye çalışıyor”

"YANLIŞLARA DUR DEMEYE VE YOL GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

“Ne gerçek dışı rakamlarla oluşturmaya çalıştığı borç algısı ne geçmiş döneme ilişkin yaydığı sözüm ona ‘Hizmetsizlik dönemi’ suçlaması, ne de şirinlik olsun diye cenazelerde bile çektirmekten kaçınmadığı ‘başkan fotoğrafları’ işe yaramayacak. Bergama halkı geçmişi de bugünü de iyi biliyor, ölçüyor tartıyor, sorguluyor, bunun sonucunu da ilk seçimlerde sandığa yansıtacak. Çabalarıyla, Koştu'nun algı yönetimi oyununu bozan belediye meclis üyelerimiz ve partimiz muhalefet ve denetim görevini yerine getirmeye devam edecektir. Hep birlikte Bergama için çalışmaya, yalnızca doğru işleri desteklemeye yanlışlara dur demeye ve yol göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.