Ajans Bakırçay

EMEP Dikili İlçe Örgütü: Zam yağmuru durdurulsun

SİYASET

Temel tüketim maddelerine yapılan zamlara karşı tepki gösteren EMEP Dikili İlçe Örgütü, “Zam yağmuru durdurulsun” dedi.

Emek Partisi Dikili İlçe Örgütü temel tüketim maddelerine yapılan zamlara karşı tepki göstererek, basın açıklaması yaptı. 

Dikili Atatürk Meydanında yapılan basın açıklamasını EMEP Dikili İlçe Başkanı Hüseyin Öge okudu. Öge, işçi ve emekçi ailelerinin mutfak masraflarının son 6 ayda yüzde 57 arttığını söyleyerek yılbaşından bu yana elektrikten doğal gaza, yağ ürünlerinden soğana, bir çok temel tüketim maddelerine zam geldiğini hatırlattı.

“HALK KURU EKMEĞE MUHTAÇ DURUMA DÜŞÜRÜLDÜ”

Öge, “Bugün bir işçi; 1 kg tereyağı için 8 saat, 1 kg kıyma için 5 saat çalışmak zorunda. Açlık sınırının altında yaşayan milyonlarca emekçi ise; ete, kıymaya hasret kaldı. Belediyelerin ucuz ekmek kuyrukları uzadıkça uzamaya başladı, halk ‘kuru ekmeğe’ muhtaç duruma düşürüldü” diye konuştu.

“AKP-MHP destekli tek adam rejimi, zenginlerin ayağına kırmızı halı sererken, doğrudan ve dolaylı vergilerle yoksulların sırtına daha çok vergi ve harç yükü bindirdi” diyerek konuşmasını sürdüren Öge, halktan toplanan deprem vergilerinin, bağışların nerelere harcandığının hesabını vermeden yeni vergi ve harçları devreye soktuğunu dile getirdi. 

“ZAMLAR GERİ ÇEKİMELİ, VERGİLER KALDIRILMALI”

İşçilerin, emekçilerin, üretici köylülerin, esnafların daha fazla fedakarlık yapacak durumlarının kalmadığını söyleyen Öge, talepleri sıraladı: 

Zam yağmuru durdurulmalı, yapılan zamlar geri çekilmelidir. Dolaylı vergiler kaldırılmalıdır. İşçi ücretleri yükseltilmeli ve insanca yaşanacak seviyeye çıkarılmalıdır. İşten atmalar yasaklanmalı, kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin uygulamasına son verilmelidir. Kamu TİS’leri başta olmak üzere ücretler, yaşanan ekonomik kayıplar gözetilerek arttırılmalıdır. Esnafın, üretici köylülerin, öğrencilerin vergi- kredi borçları silinmelidir. Uzaktan eğitim yapmak zorunda bırakılan öğrencilerin, öğretmenlerin elektrik, su, ısınma ve iletişim giderleri devlet tarafından sağlanmalıdır.

Öge, Emek Partisi olarak işçileri, emekçileri, demokratik kitle örgütlerine mücadele çağrısı yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.