Ajans Bakırçay

CHP'li Mehmet Gönenç; "Gün mücadele günü, başka yolu yok"

SİYASET

Mehmet Gönenç; “Hep birlikte önceliğimiz; yeni bir dönem için, daha çok demokrasi daha çok özgürlük daha iyi bir ekonomi ve hukukun üstünlüğünün egemen kılınacağı bir düzen için çalışmak olmalı"

CHP Genel Merkezi'nde yaklaşık 24 saat süren liste mesaisinin ardından İzmir CHP Milletvekili Aday listesi açıklandı. İzmir 2. Bölgeden aday adayı olan Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, açıklanan listede yer almadı. 

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Gönenç; "Hiç bir adayın bireysel çabası ya da hiçbir partinin çıkarı Türkiye Cumhuriyeti'ni AKP sultasından ve onun dayattığı tek adam düzeninden kurtarmanın önünde değildir, olmamalıdır” dedi.

Listelerin basına sızmasından önce, sabahın erken saatlerinde sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Mehmet Gönenç şu ifadeleri kullandı;

“14 Mayıs seçimleri öncesinde CHP’nin kesinleşmiş milletvekili listeleri bugün YSK’ya teslim ediliyor. Siyasi partiler ve adaylar için ‘aday belirleme süreçleri’ her zaman zor ve sıkıntılı süreçlerdir, bu kez de öyle oldu. İttifak ve ortak liste kararı, olası senaryolarda en çok vekili çıkarma hesapları, yoğun başvuru, sıkışmış takvim ve elbette parti içi dengeler ya da mücadele bu süreci daha da zorlaştırdı”

"BÖLGE ADINA HEP BİRLİKTE ÖRNEK BİR DAYANIŞMA GÖSTERİLDİ"

“Bugün Saat 08.30 itibariyle henüz listelere girip girmediğimi bilmiyorum. Adaylık kararımı verdiğim günden bugüne, bana destek veren tüm dostlara, Bergamalı hemşerilerime, parti örgütümüze ve TBMM’de Bakırçay’dan bir temsilci olması için somut çaba içinde olan Ticaret Odamıza, Meslek Odalarımız ve muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bölge adına hep birlikte örnek bir dayanışma ve demokratik bir tavır gösterdiler”

"DAHA ÇOK DEMOKRASİ DAHA ÇOK ÖZGÜRLÜK..."

“Ülkemiz için yaşamsal önem taşıyan seçimlere bugün itibariyle 35 gün kaldı. Hep birlikte önceliğimiz; yeni bir dönem için, daha çok demokrasi daha çok özgürlük daha iyi bir ekonomi ve hukukun üstünlüğünün egemen kılınacağı bir düzen için çalışmak olmalı. Parti listeleri üzerinde yapılacak tartışmaların da ittifaka ilişkin eleştirel yaklaşımlarımda yeri ve zamanı değil. Şüphesiz her zaman daha iyisi mümkündür ancak; hiç bir adayın bireysel çabası ya da hiçbir partinin çıkarı Türkiye Cumhuriyetini AKP sultasından ve onun dayattığı tek adam düzeninden kurtarmanın önünde değildir, olmamalıdır”

"SANA SÖZ BAHARLAR GELECEK"

"Kırgınlıklar yaşanabilir, keşkelerimiz olabilir elbette ama gün küsme, kenarda durma ya da umutsuzluk saçma günü değil. Gün duygularımızla değil, akılla, sağduyuyla ve Ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızla ve kararlılığımızla mücadele günü. Birleşe birleşe kazanacağız, başka yolu yok çünkü! Önce kendimize söz veriyoruz: “bu ülkeye yeniden baharı getireceğiz. Sonra hep birlikte ve daha güçlü; sana söz baharlar gelecek!”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.