Ajans Bakırçay

Bergamalı 3 kadın işçi meclis gündeminde

SİYASET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda söz alarak; "Alev, Gonca ve Nazlı işçilerimiz yalnız değildir." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alarak Bergama'da AKP'li belediye tarafından işten çıkarılan 3 kadın işçinin sorunlarını dile getirdi.

Kani Beko'nun TBMM'de yaptığı konuşma şöyle;

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; tüm çalışanlar için sendikalaşma hakkı anayasal ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış sosyal bir haktır ancak İzmir'in Bergama ilçesinde, yine bir AKP Belediyesinde işçilerin, emekçilerin sendikalaşma hakkının engellendiğini görüyoruz.

AKP'li Bergama Belediye Başkanı DİSK GENEL-İŞ Sendikasına üye oldukları için 3 kadın çalışana mobbing uygulamış, sendikalarını değiştirmelerini istemiştir, bu yönde baskılar uygulamıştır; işçileri önce farklı birimlere sürmüş, ardından da işçileri işten atmıştır. Bu, sosyal bir cinayettir ve Anayasa'da aykırıdır. Yaşanan baskılara karşı işçi arkadaşlarımın yanında olduğumu, sorunun derhâl çözülmesi adına gerekli adımların atılması için çabaladığımızı bir kez de buradan vurgulamak istiyorum. Alev, Gonca ve Nazlı işçilerimiz yalnız değildir. Atılan işçiler geri alınsın.

Yorumlar (1)

Gülten üze 4 Yıl Önce

Onların yerine işe aldıkları da güven de değil. Köle zihniyeti ile yönetiliyor. Direnenler hepsi için direniyor. Ülke nereden nereye geldi. Kızlarımız da direne direne kazanacak. Onlara desteğimiz devam edecek. Bu düzen değişecek. Selam olsun yürekli işçilere...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.