Ajans Bakırçay

Bergama’da “128 Milyar Dolar Nerede?” pankartı kaldırıldı

SİYASET

Bergama’da CHP parti binasına asılan "128 milyar dolar nerede?" afişi valilik kararıyla kaldırıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun her yere asılması talimatı verdiği "128 milyar dolar nerede?" afişleri ülke genelinde olduğu gibi, Bergama’da da parti binasına asıldı. Ancak asılan pankart valilik kararıyla polis memurları tarafından kaldırıldı.

Emniyet güçlerince pankartın parti binasından kaldırılmasına Bergama CHP İlçe Başkanlığı tepki gösterdi. Tutulan tutanağa ise şerh düşüldü.

YETİM HAKKI İÇİN SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CHP Bergama İlçe Başkanlığı'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; “Hiç bir suç unsuru taşımayan ve ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusunu içeren pankartımız İzmir Valiliği’nin talimatı ve kolluk kuvvetlerinin marifetiyle indiriliyor. Fakirin, fukaranın, yetimin hakkı için sormaya devam edeceğiz” sözlerine yer verildi.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ise; “Biz muhalefet görevimizi yapmaya ve ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusunu sormaya devam edeceğiz” dedi.

ANAYASAL HAK

“128 milyar dolar nerede?” pankartının toplatılması için CHP ilçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz'a tebliğ edilen tutanakta ise şu ifadeler yer aldı;

“Suç teşkil etmeyen, anayasal hak olan ifade özgürlüğü ve siyasi faaliyette bulunma hakkı kapsamında kalan afişimizin indirilmesine dair kamu görevini ve yetkiyi kötüye kullanarak ve hukuka aykırı şekilde verilmiş emri ve kararı tebliğ aldım. Ayrıca 5236 sayılı kanunun 42’inci maddesi kişilerin kendi ev, işyeri ve binalarına afiş asmayı düzenleyen bir hüküm değildir. Kendi binamıza afiş asmamız 5226 sayılı kanunun 42’inci maddesi kapsamında değerlendirilemez”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.