Ajans Bakırçay

Bergama İYİ Parti’de Nuri Çiftçi güven tazeledi

SİYASET

İYİ Parti Bergama 2. Olağan Kongresi, Bergama Ziraat Odası'nda gerçekleştirildi. Nuri Çiftçi İlçe Başkanlığına yeniden seçilerek güven tazeledi.

İYİ Parti Bergama 2. Olağan Kongresi, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İl Teşkilat Başkanı Av. Murat Çakar, İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yar ve il yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kongreyi CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, Demokrat Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Korkmaz, Saadet Partisi İlçe Başkanı H.Ali Varol, Doğru Parti İlçe Başkanı Muzaffer Altınöz ile Dikili İlçe Başkanı Yakup Pınar, Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Kınık İlçe Başkanı Olcay Oral, mahalle muhtarları ve oda başkanları da izledi.

Mevcut Başkan ile yola devam

Bergama Ziraat Odasında gerçekleştirilen ve Av. Murat Çakar'ın divan başkanlığını yaptığı kongrede Bergama İlçe Başkanı Nuri Çiftçi seçime katılan üyelerin tamamının oyunu alarak güven tazeledi. Ayrıca İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, askerlik görevini icra etmek üzere görevi bırakan kurucu ilçe gençlik kolları başkanı Berkay Kılınç'a plaket taktim etti.

Kongrede konuşan Nuri Çiftçi yaptığı açıklamada; “Her türlü baskı, tehdit, iftira ve karalama kampanyası ile çöp kamyonlarına ve yasaklara rağmen iyi parti ilk seçimde 44 milletvekili ile meclise girerek milletimizin umudu ve sesi olmuştur. Bergama’da da iyi parti milletin umudu olmuştur. 24 Haziran 2018 seçimlerinde 3. partisi olmuştur. Yerel seçimlerde bizi yok farz eden millet ittifakı belediye başkan adayı ve ekibi, bedelini seçimi kaybederek çok ağır ödemiş bizlere de ödetmiştir”

“Partili cumhurbaşkanı Erdoğan bu ülkeyi bir CEO gibi yönetemez. Bu insan haklarına aykırıdır. Türk tarımı klasik söylemlerden kurtarılarak, kendi kendine yeten ülke konumundan, hitap ettiği bölgesel coğrafyada etkili olan, yönlendiren ve bölgesini besleyen ülke haline dönüştürülmelidir. Türkiye’nin geleceği tarım ve tarıma dayalı sanayidedir. Ülkemizde ve Bergama’mızda ise tarım ülke stratejimiz içerisinde yeterli değerini bulamamıştır. Geçen yıl buğday eken, bu yıl domates eken mağdurdur. Sulama birliğinin uygulamaları ise tamamen soygun düzenidir. Elektrik ve mazot yakarak ulaştığı suya para ödemektedir üreticimiz. Ama her şeye rağmen; umutlarımız ve hayallerimiz var. Zengin, adil, özgür ve mutlu bir Türkiye ve Bergama istiyoruz” dedi. Çiftçi ayrıca kongreye katılım sağlayan konuklara da teşekkür etti.

Bergama Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Avukat Olgu Altuğ, Bergama’nın eski belediye başkanlarından Yakup Kaşarcığlu’nun kızı ve ANAP eski yöneticisi Ayşegül Kaşarcıoğlu, Doğruyol Partisi eski ilçe başkanı merhum Şemsettin Geç’in kızı Hasibe Geç ve belediyeden emekli Hüseyin Genç gibi isimler de yeni yönetimde yer aldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.