Ajans Bakırçay

Bergama Belediyesi 100’e yakın işyerini yıkmaya hazırlanıyor!

SİYASET

Gönenç; “Dükkânlardan karot örnekleri alınmaya başladı. Bu yolla riskli yapı ilan edilecek işyerleri kiracılar tarafından acilen boşaltılacak. Üstelik kiracıların yasal hakları da büyük ölçüde kayba uğrayacak. Bakanlığın belirleyeceği sembolik kira yardımı da sus payı olacak...”

Bergama’nın önceki dönem CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, belediyenin eski stat çevresindeki işyerlerini yıkmaya hazırlandığını duyurdu.

Bergama’nın AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait olan 14 Eylül Stadyumuna (34 bin 99 metrekare) “Millet Bahçesi” yapabilmek için, mülkiyeti belediyeye ait olan Futbol Akademi Tesisleri ile Erdal Önder Spor Salonu’nun da bulunduğu belediyeye ait 75 bin 450 metrekarelik 6 arsayı ilgili bakanlığa devretmişti.

Bu gelişmelerin ardından stat çevresinde bulunan esnafın mağduriyeti tartışmalara neden olmuş, burada ki 100 kadar esnafın dükkanlarından edileceği dile getirilmişti. Tüm bu süreç içinde AKP’li belediye yönetimince tatmin edici açıklamalar yapılmazken, Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç tarafından yeni bir iddia ortaya atıldı.

"YIKMAYA HAZIRLANIYORLAR"

Başkan Gönenç sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda; “Millet Bahçesi yapma saplantısı uğruna Belediyenin Spor Salonunu, Futbol Akademi tesislerini ve yaklaşık 60 bin metrekare arsasını Bakanlığa devreden Bergama Belediyesi şimdi de eski stat çevresindeki 100’e yakın işyerini yıkmaya hazırlanıyor...” sözlerine yer verdi.

Başkan Gönenç paylaşımında ayrıca aşağıdaki açıklamalarda da bulundu;

 “2018 yılında Belediyenin çıktığı kira ihalesi ile 10 yıl süreyle hak sahibi olan kiracıları ‘sorunsuz’ tahliye etmeyi planlayan Başkan’ın formülü 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun...”

"İŞ YERLERİ RİSKLİ YAPI İLAN EDİLECEK"

“Dükkânlardan karot örnekleri alınmaya başladı. Bu yolla riskli yapı ilan edilecek işyerleri kiracılar tarafından acilen boşaltılacak. Üstelik kiracıların yasal hakları da büyük ölçüde kayba uğrayacak. Bakanlığın belirleyeceği sembolik kira yardımı da sus payı olacak...”

“Belediye 100’e yakın işyerini, kiracılar ise yıllardır içinde oldukları dükkânlarını kaybedecekler. Üstelik yeni işyeri de gösterilmeyecek kendilerine... Ne uğruna; Reis’in Millet Bahçesi icadı ve Başkan’ın göze girme çabası uğruna. Çaylar ve kekler Belediyeden olur artık. Yazık!”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.