Ajans Bakırçay

Altuğ’dan, Koştu’ya sert yanıt! "Cinsiyetçi üslübu kabul edilemez"

SİYASET

Altuğ; “Sayın Başkan, şahsımı eleştirirken savunma sınırlarını ziyadesiyle aşmıştır. Öncelikle bu cinsiyetçi üslûbu kabul etmek mümkün değildir" dedi.

Bergama Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Avukat Olgu Altuğ, Bergama'nın AKP'li belediye başkanı Hakan Koştu'nun katıldığı canlı yayın programında ki söylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Millet Bahçesi ve esnafın durumu

Koştu'nun, Millet Bahçesi yapılması planlanan ve 100 kadar esnafın yer aldığı stat dükkânlarıyla ilgili olarak; “Yaklaşık yüzde 30'unu koruyabiliyoruz” sözlerini hatırlatan Altuğ; “Başkan egedesonses.com'da programda Murat Karakaş'ın sorularını yanıtlamış, Millet Bahçesi Projesi'nde %30 esnafın korunabildiğini ve kendisinin çıkan sonuçtan memnun olduğunu beyan ettiği bir açıklama yapmıştı. Bu talihsiz açıklamayı üzülerek değerlendiriyorum. Gelinen noktada kabaca bir hesapla 70 esnafın kapı dışarı edileceği bir tablo ile karşı karşıya iken, Belediye Başkanı'nın bu durumdan memnuniyetle bahsetmesi akıl tutulmasından başka bir şey olamaz. Kaldı ki bahse konu alanın artık belediyemiz tasarrufunda olmadığı da dikkate alınarak, korunacak denen 30 esnafın da şu an faaliyet gösteren esnaflar olmayabileceği pekâlâ mümkündür. Korunacak olan esnafın belediyemiz kiracısı olmayacakları ortadadır. Belediye bu sürece nasıl dâhil olacaktır. Bakanlık büyük olasılık bir ihale yapacak ve yeni hak sahipleri belli olacaktır. Yani 70 esnafa hiç yer gösterilemeyeceği gibi geri kalan 30 esnafın da mevcut esnafımız olup olmayacağı belli değildir”

İmar çalışması yok!

“Başkan yaptığı açıklamada mağdur olan esnaflar için yeni ticari lokasyonlar yaratmaktan bahsetmiş ise de öncelikle bu konuda bir imar çalışması yapılması gerekmektedir. Hâlihazırda gündemde böyle bir imar çalışması yoktur. Daha imar çalışması bile yapılmamış iken nerede, nasıl yeni ticari lokasyonlar yaratılacaktır?”

Yakışıksız tavır!

“Bilindiği gibi Millet Bahçesi Projesi ihale edildiğinde ve burada ticari alan olmayacağı söylentileri yayıldığında hemen esnafımız ile bir araya geldik ve örnek bir proje hazırlatıp basın açıklaması yaptık. Sonra bu projemizi 28 Mayıs 2020 tarihinde başkana götürerek anlattık ve istenirse ücretsiz olarak geliştirmeye hazır olduğumuzu bildirerek Belediyemize hediye ettik. Kendisi bize teşekkür etti ve bir hafta sonra Ankara'ya gideceğini, bu örneği de yanında götüreceğini bildirdi. Ancak bu görüşmeden neredeyse 7 ay sonra çıktığı programda yapmış olduğumuz projeye 'samimiyetsiz bir proje' ifadesini kullandı. Söz konusu projeyi program sunucusuna hediye etti. Sayın Başkanın aklına bu projeyi eleştirmek veya beğenmemek 7 ay sonra mı geldi? Biz projeyi Bergama Halkı için hazırladık ve Belediyemize hediye ettik bu yakışıksız tavrı vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum”

Belediye Binası yıkılınca esnafa ne olacak?

“Belediye Hizmet Binasının depreme dayanıksız olduğu ve yıkılacağı yönünde rapor alınmış ve bu rapor her nedense diğer hisse sahipleri ile paylaşılmamış ve gösterilmemiştir. Belediye ile birlikte söz konusu parselde mal sahibi olan diğer malikler süreçten uzak tutulmaya çalışılmıştır. Süreç şeffaf yönetilmez ise insanların aklında soru işaretleri kalması son derece olağandır. Başkan katıldığı programda belediye binası için büyük olasılık yıkım kararı çıkacağını ifade etmiştir. Kendisine yöneltilen 'Belediye nereye taşınacak?', 'yerine ne yapılacak?', 'esnafa ne olacak?' sorularına oraya daha sıra gelmedi diye cevap vermiştir. Bergama, başkan göreve geldiği ilk günden beri sürekli bir adım sonrası planlanmadan yönetilmektedir. Millet Bahçesinde yaşanan esnaf kıyımı maalesef Bergama Belediyesi yıkılınca da yaşanacaktır. Bu kadar önemli ve hayati bir konu ise henüz orayı düşünmedik diyerek geçiştirilmeye çalışılmaktadır. Bergama halkı bu basiretsizliği hak etmemektedir”

Kendinize hizmet binası bile bulamaz hale gelirsiniz! 

“Kamu kurumlarında devamlılık esastır. Ancak sayın başkan kendisinden önceki dönemi sürekli hizmetsizlik dönemi olarak ifade etmiş ve önceki dönemin yarım kalan işlerini dahi bitirmemiş ve sahiplenmemiştir. Kendi söylemi ile çelişen kendisidir. Hal böyle iken Bergama Belediyesini kendisinden önceki dönem inşa edilen Hasta Konukevine taşımak zorunda kalmıştır. Belediye'ye ait mal varlıklarının önemine hep dikkat çektik. Bir kere daha görüyoruz ki Belediyenin öz kaynaklarını başka kurumlara devrederseniz kendinize hizmet binası bile bulamaz hale gelirsiniz”

“İlan panolarının ücretini kim ödüyor?”

Altuğ; “Aralık ayı olağan meclis toplantısında vermiş olduğumuz önergede; İlçemizin çeşitli yerlerinde bulunan ilan panolarında ki devlet yatırımlarının reklamının yapıldığı pankartların ücretinin Belediyemiz tarafından mı yoksa AKP ilçe Başkanlığı tarafında mı ödendiğini sordum. Belediyemiz ile ilgisi bulunmayan bir çalışmanın reklam masraflarının belediyemiz kaynaklarının kullanılması suretiyle yapılması bizce kamuyu zarara uğratmaktır. Bu sorumuza mecliste cevap verilmediği gibi Sayın Başkan katıldığı programda İlçemiz dâhilinde bulunan ilan panolarının Bergama Belediyesine mi, Büyükşehir Belediyesine mi ait olduğunu bilmediğini beyan etmiştir. Özrü kabahatinden büyük bu açıklamayı hayretle takip ediyoruz. Bergama halkı 2 yıldır kentindeki ilan panolarının kendi yetkisinde olup olmadığını öğrenememiş bir Belediye Başkanı tarafından yönetilmektedir”

“Başkanın cinsiyetçi üslûbu kabul edilemez”

Altuğ; “Sayın Başkan, şahsımı eleştirirken savunma sınırlarını ziyadesiyle aşmıştır. Bir hanımefendiye yakışmayan şekilde konuşmakla, nezaketsizlikle şahsımı suçlamıştır. Öncelikle bu cinsiyetçi üslûbu kabul etmek mümkün değildir. Kendisi konuşmalarım sebebiyle beni eleştirirken 'size çıkar bunları yuttururlar gibi' bir üslupla cevap verme yolunu tercih etmiştir. Başkanı temsil ettiği kurumun ağırlığını taşır şekilde davranmaya davet ediyorum” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.