Ajans Bakırçay

Genç yönetmenin büyük hedefi!

SİNEMA

Onur Öğden, “Kırlangıç” adlı yeni filmine dünya genelinde ödül almak hedefiyle hazırlanıyor.

Yeşilçam’ın gelecek vaat eden genç yönetmeni Onur Öğden, Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan Pandemiye rağmen üretmeye devam ediyor.

Genç yaşına rağmen 2 film, 50’den fazla yerli ve yabancı müzik klibi çeken ve otizmli çocuklar için sosyal sorumluluk projelerine imza atan 28 yaşındaki Onur Öğden, “Kırlangıç” adlı yeni filmine dünya genelinde ödül almak hedefiyle hazırlanıyor.

KIRLANGIÇ ÇOK KONUŞULACAK

Çekimlere başlamak için Pandeminin sona ermesini bekleyen Onur Öğden; "Yeni hazırlandığım ‘Kırlangıç’ isimli sinema filmine sadece Türkiye’de değil dünya genelinde ödül almak hedefiyle hazırlanıyorum. Kırlangıç’ın Hikayesini kendim oluşturdum sonra senarist Sinan Aşık’la iletişim haline geçtik. Yaklaşık 1 buçuk saat izlenebilir bir senaryo haline getirdik. Bu film ilk 15 dakika haricinde 2 oyuncu ile devam ediyor. Birçok hayatın içinden izleyicinin kendinde bulacağı duygu kavramları var. Mesela bir bardak suyun değerini izleyici iliklerine kadar hissedecek. Ferdi Sancar çok yakın abim dostumdur. Filmin en önemli karakteri için onunla irtibat halindeyiz. İnşallah pandemi biter herkes psikolojik olarak rahatlar bizde bu hayalini kurduğumuz işi layıkıyla çekip hedeflerimize bir adım daha atmış oluruz" dedi.

FİLMLERİMİ AYVALIK VE DİKİLİ’DE ÇEKMEK İSTİYORUM

Ayvalık doğumlu olan Onur Öğden; "Ben Ayvalık doğumluyum. Annem Ayvalıklı, babam Dikilili. Çocukluğum buralarda geçti. Her iki ilçede bize sunulmuş birer nimet gibi, doğası ve yapısıyla plato gibi, gerek klipler, gerek filmler olsun her şeyi buralarda çekmek istiyorum" dedi.

COVİD-19 SALGINI

Yaşanan pandemi nedeniyle İngiltere’den gelen 7 kliplik iş teklifine gidemediğini de belirten Onur Öğden; “Covid-19 salgını tüm insanlığı tehdit ettiği gibi, pandemiyle gelen kısıtlamalar sanat dünyasını da etkiledi. Çok sevdiğimiz değerleri, yakınlarımızı bu salgın yüzünden kaybettik. Bu dönemde birçok projeyi gerçekleştiremedik, sanat dünyasında birçok dostumuz büyük sıkıntılar yaşıyor. Tüm insanlık her şeyin başında sağlık olduğunu öğrendi. Yaşamımızı savunmak için doğaya sahip çıkmamız gerektiğini öğrendi. Umarım kısa süre içinde atlatıp, normal yaşamımıza geri döneceğiz ve hedeflediğimiz projeleri gerçekleştireceğiz” dedi.

OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN SOSYAL SORUMLULUK

Türk sinema dünyasına 24 yaşında çektiği "İyi ki doğdun abla" adlı film ile adım atan Onur Öğden Avustralya’dan Adam Dunning (ordinary) ve Nijerya'dan Tom Rice’a (photo) müzik klipleri çekmişti. Öğden ayrıca "Rastlantı" adlı sinema filmi ve "Bizde sizin gibiyiz" adlı kısa film ile otizmli çocuklarla ilgili sosyal sorumluluk projelerine imza atmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.