Ajans Bakırçay

Festival Gökmen Ulu’nun “Komünist Osman” Belgeseli ile açılacak

SİNEMA

İzmir Uluslararası Akdeniz Sinemaları Buluşması'nın açılışı Gökmen Ulu’nun “Komünist Osman” Belgeseli ile yapılacak.

3. İzmir Uluslararası Akdeniz Sinemaları Buluşması 8 Kasım’da başlıyor. Açılış, Gökmen Ulu’nun “Komünist Osman” Belgeseli ile yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Kültürlerarası Sanat derneği ve Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlenen film festivali 8 Kasım Çarşamba günü başlıyor.

13 Kasım’a kadar sürecek festivalde 18 Akdeniz ülkesinden gelen 34 film izleyicilerle buluşacak.

FESTİVAL GÖKMEN ULU’NUN “KOMÜNİST OSMAN” BELGESELİ İLE AÇILACAK

Etkinliğin açılışı Gökmen Ulu’nun yönetmenliğini yaptığı “Komünist Osman” Belgeseli ile başlayacak. Belgeselde, siyasi yaşamını SODEP, SHP, CHP ekseninde sürdüren, 1984 - 1994 ile 2004 – 2014 yılları arasındaki Dikili Belediye Başkanlığı sırasında toplumcu belediyecilik uygulamaları yapan Osman Özgüven ve yoldaşlarının serüveni anlatılıyor. Film gösterimi 8 Kasım Çarşamba günü saat 19:00’da Alsancak’taki İzmir Mimarlık Merkezi’nde yapılacak.

GÖSTERİM ÖNCESİ PANEL: "KENT VE SANAT"

Belgesel gösterimi öncesinde ana teması “Kent ve Sanat” olan panel gerçekleştirilecek. Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı İlker Kahraman, Şehir Plancısı ve Sanatçı Ceylan Etkin Işık, Yazar, Çizer, Yönetmen ve Mimar Behiç Ak ile Gazeteci, Yazar ve Yönetmen Gökmen Ulu konuşmacı olarak yer alacak. Panelin başlama saati 18:00.

ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ

Etkinlikler ayrıca Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmir Sanat, Fransız Kültür Merkezi’nde devam edecek. 13 Kasım’da İzmir Sanat’ta Henri Langlois İzmir Onur Ödülü sahibini bulacak. Sinema dünyasının ustalarından, Yunan kökenli Fransız Yönetmen Costa Gavras adına film seçkisi yer alacak. Henri Langlois ve Sinemanın Belleği Sempozyumu düzenlenecek. Ayrıca, Gavras ve Türk Sinematek’i kurucusu Onat Kutlar’ı anlatan kolajlar ile festivalde gösterilecek filmlerin afişleri 7 – 30 Kasım tarihleri arasında İzmir Sanat’ta sergilenecek. Halka açık etkinlikler ücretsiz gerçekleştirilecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.