Ajans Bakırçay

Covid-19 testi pozitif çıktı, Bergama Eğitim-Sen uyardı!

SAĞLIK

Bergama’da Zeytindağ Yılmaz Ortaokulu müdürünün Covid-19 testi pozitif çıktı. Eğitim-Sen Bergama Temsilciliği, vaka çıkan okullarda acil önlem alınması için çağrıda bulundu.

Eğitim-Sen Bergama Temsilciliği, Bergama’da Zeytindağ Yılmaz Ortaokulu müdürünün Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu. Pandemi ile ilgili vaka çıkan okullarda acil önlem alınması için çağrıda bulundu.

Yapılan açıklamada, Covid-19 testi pozitif çıkan Bergama’nın Zeytindağ Yılmaz Ortaokulu müdürünün karantinaya alındığının ancak öğretmenlerin ve okulda kursa devam eden öğrencilerin sağlıklarının risk altında olduğu belirtildi. Ayrıca konu ile ilgili Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmede, okulun dezenfekte edildiği ancak öğretmenlerin ve öğrencilerin okula gitmemeleri yönünde herhangi bir tedbir alınmadığı ifade edildi.

COVİD-19 TANISI KONAN EĞİTİMCİ SAYISI: 309

Yapılan açıklamada; “Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptığımız uyarıların ne kadar önemli olduğu ülke genelinde, özellikle okullarda, pozitif vakalar ortaya çıktıkça anlaşılmaktadır. Bugün itibariyle Covid-19 tanısı koyulan meslektaşlarımızın olduğu okul sayısı 309’a ulaşmıştır. Bergama ilçemizde de Zeytindağ Yılmaz Ortaokulu müdürünün Covid-19 testi pozitif çıkmış ve okul müdürümüz karantina altına alınmıştır. Eğitim-Sen olarak meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz” denildi.

ÖĞRENCİLER, ÖĞRETMEN VE OKUL ÇALIŞANLARINA COVİD-19 TESTİ YAPILMALIDIR

Öğretmen ve kursa devam eden öğrencilerin risk altında olduğunun belirtildiği açıklamada ayrıca; “Bu konuyla ilgili Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede, okulun dezenfekte edildiği ancak öğretmenlerin ve öğrencilerin okula gitmemeleri yönünde herhangi bir tedbir alınmadığını öğrendik. Eğitim-Sen Bergama Temsilciliği olarak olası riskler konusunda uyarılarda bulunduk. Ancak Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bilgi alışverişine açık olmadığını ve uyarılarımızı dikkate almadığını; öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlıklarından çok okulların açık tutulması yönünde bir tutum benimsediklerini üzülerek görmüş bulunmaktayız. Eğitim-Sen Bergama Temsilciliği olarak önerimiz ve beklentimiz, 14 gün boyunca ilgili okulun kapatılması, tüm çalışan ve öğrencilerin sağlık durumlarının kontrol edilmesi; öğrencilere, öğretmenlere ve okul çalışanlarına Covid-19 testi yapılmasıdır. Bu tedbirler alınmadığı takdirde ortaya çıkabilecek istenmeyen sonuçların sorumluluğu gerekli tedbirleri almayan ilgili kurumlardadır” denildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.