Ajans Bakırçay

Bergama'da korkutan karantina

SAĞLIK

Bergama Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından 20 mahalleye "küçükbaş hayvan" giriş-çıkışının yasaklandığı duyuruldu.

Bergama’nın Yenikent Mahallesi’nde, bir koyun sürüsünde veba olduğu şüphesi üzerine Bergama Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından 20 mahalleye "küçükbaş hayvan" giriş-çıkışının yasaklandığı duyuruldu.

Bergama’nın kırsal Yenikent Mahallesi'nde bir koyun sürüsünde veba hastalığı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü; Yenikent ile komşu mahalleler Aşağıkırıklar, Bozköy, Bozyerler, Cevaplı, Çallıbahçe, Çamköy, Eğrigöl, Karahıdırlı, Kurfallı, Sarıdere, Tekkedere, Narlıca, Ovacık, Örlemiş, Pınarköy, Sağancı, Süleymanlı, Tepeköy ve Zeytindağ olmak üzere toplam 20 mahallede ikinci bir emre kadar küçükbaş hayvan giriş-çıkışlarının yasaklandığını duyurdu.

VATANDAŞ ENDİŞELİ, HAYVAN SAHİPLERİ TEDİRGİN

Kısa sürede İlçe de ve kırsal mahallelerde yayılan haber vatandaşlar arasında endişe yarattı. Özellikle Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala böyle bir olayın meydana gelmesi bölgedeki küçükbaş hayvan sahiplerini tedirgin etti. Bergama Tarım Ve Orman İlçe Müdürlüğünce yapılan açıklamada hayvanlardan alınan numunelerin incelenmek üzere laboratuvara gönderildiği ve veba tehlikesinin geçtiği anlaşılıncaya kadar Karantina uygulamasının süreceği bildirildi. Bu sürenin ise 1 ayı bulacağı ifade edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.