Ajans Bakırçay

Türk-Yunan dostluğu, deprem dayanışması ile perçinleniyor

ÖZELHABER

Yunanistan'ın Midilli Adası’ndan Ayvalık’a sefer yapan gemiler, depremzedeler için gönderilen yardım malzemeleri ile geliyor.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen ve on binlerce insanımızın ölümüne neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki 2 ayrı depremin ardından, bölgeye yapılan insani yardımlara komşumuz Midilli Adası’ndan da destek yağıyor.

Midilli’den PAME Sendikası ile Birleşik Metal İş Sendikası aracılığıyla gelen yardımlar öteden beri dostlukları devam eden Dikili’nin eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ile Midilli’nin eski Belediye Başkanlarından Apostolos Komninakas’ı da bir araya getirdi. Yunanistan’ın Syriza Partisi Midilli Milletvekili Yiannis Bournous ile Midilli İzci Derneği Başkanı Stratis Balaskas ve 12 izci üyesi de Ayvalık’a gelerek Belediye Başkanı Mesut Ergin’i makamında ziyaret etti.

KOMNİNAKAS VE ÖZGÜVEN; “HALKLARIMIZ DOSTTUR VE KARDEŞTİR”

Karşılamada söz alan Komninakas; “Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Midilli’deki işçilerimiz aracılığıyla 1 kamyon yardım getirdik. Toplanmış olan çok yardım var. Bunları günlere bölerek her hafta bir kamyon ile göndereceğiz. Bizde aynı acıyı yaşıyoruz. Şu mesajı vermek isterim ki; halklarımız dosttur ve kardeştir” dedi. Osman Özgüven ise; “Onlar bizim yıllardır dostumuz ve dostluk her şeyin üzerindedir” diyerek gelen yardımlar için Midilli heyetine teşekkür etti.

AKTÜRK; “İŞÇİLER HER ZAMAN BİRLİKTEYİZ VE DOSTUZ”

Birleşik Metal İş Sendikası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Evren Aktürk ise; “Midilli’den PAME Sendikası’nın depremzede vatandaşlarımız için gönderdiği yardımların yerlerine ulaşması için aracılık yapıyoruz. PAME Sendikası yöneticileri ile de bir araya geldik. Yardımları kendilerinden teslim aldık. Gümrükten geçtikten sonra bu yardımlar AFAD’a Kaymakamlık aracılığıyla iletilecek. Yunanistan halkına, işçi sınıfına bu dayanışma ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizler, halklar, sınıfsal olarak işçiler her zaman birlikteyiz ve dostuz” dedi.

MİLLETVEKİLİ BOURNOUS; “GEÇMİŞ OLSUN KOMŞULAR”

Yardım heyeti ile birlikte Ayvalık’a gelen Syriza Milletvekili Yiannis Bournous ise; “Türk komşularımıza Yunan halkının dayanışmasını ve desteklerini göstermek için buradayız. Depremin olduğu günden bu yana Yunanistan’da herkes Türkiye için yardımlar topluyor. Çünkü biliyoruz ki her ne kadar gerginlikler yaşansa da biz komşuyuz ve beraber yaşıyoruz. Buradan tüm Türkiye halkına dostluk, kardeşlik ve dayanışma mesajımızı vermeye geldik” dedi. Bournous konuşmasını Türkçe olarak “Geçmiş olsun komşular” sözleriyle bitirdi.

Konuşmacılara tercümanlık yapan Ufuk Ova ise; “Midilli’den gelen iki kurtarma ekibi ülkelerine geri döndü. Midilli’de sendikalarda yardımlar toplanıyor. Okullarda toplanan yardımlar var. Oradaki emekliler gurubu bile kendi aralarında maaşlarından artırarak yardım topluyor. Bunlar bizi çok mutlu ediyor” dedi.

ERGİN, "KOMŞUYLA DAYANIŞMA SÜRÜYOR

Daha sonra Syriza Partisi Midilli Milletvekili Yiannis Bournous ve eşi Pınar Çakıroğlu Bournous, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’i makamında ziyaret etti. Deprem bölgesi için yanlarında getirdikleri 200 koli gıda ve ihtiyaç malzemesiyle dayanışma örneği gösteren izci ekibi ve geçmiş olsun dileklerinde bulunan Midilli Milletvekili Yiannis Bournous’a nazik ziyaretleri, destekleri için teşekkür eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Komşuyla dayanışma sürüyor" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.