Ajans Bakırçay

Bergama’nın Emekçi Kadınları Meydanda

ÖZELHABER

Bergama’da, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Eğitim-Sen tarafından açılan standa, Bergama’nın AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu tarafından işten çıkarılan 3 kadın işçi de katıldı. Yapılan etkinlikte basın açıklaması okundu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte Eğitim-Sen Bergama Şubesi tarafından stant açıldı. Basın açıklaması yapıldı. Bergama Aktif Bisikletçiler Grubu tarafından bisiklet turu düzenlendi.

Basın açıklamasına destek veren bisikletçiler Cumhuriyet Meydanına “Kadınlar özgürleşince, dünya özgürleşir”, “Aşağı tükürsen taciz, yukarı tükürsen işsizlik”, “Fıtratımda direniş var”, “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa” ve “Kadın, yaşam, özgürlük” yazılı dövizlerle geldiler.

Stant önünde yapılan basın açıklamasına Bergama Aktif Bisikletçiler Grubu’nun yanı sıra, Bergama Demokrasi Platformu, Bergama Çevre Platformu, Veli-Der Bergama Temsilciliği, CHP’li meclis üyeleri, Bergama Tahtacı Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği Bergama Şubesi ve Dikili Kültür ve Çevre Platformu da destek verdi. Basın açıklamasına Bergama’nın AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu tarafından işten çıkarılan 3 kadın işçi Alev Çakır, Gonca Çetin ve Nazlı Deniz Tan’da katıldılar.

EMEĞİMİZ SÖMÜRÜLÜYOR, KADINLAR İŞTEN ÇIKARILIYOR

Eğitim-Sen Bergama Baş Temsilcisi Şirin Ural tarafından okunan basın açıklamasında ise; “8 Mart emekçi kadınların birlik günüdür, dayanışma günüdür, mücadele günüdür. 8 Mart kadınların toplumsal, siyasal, ekonomik, kültürel ve benzeri yaşamın bütün alanlarında maruz kaldığı ayrıcalığa, şiddete ve sömürüye karşı yüzyıllardır yürüttükleri mücadelenin simgesidir. Kadınlar açısından bugün ülkemizdeki durum içler acısıdır. Her geçen gün yeni kadın katliamları yaşanıyor, şiddet durmadan artıyor, emeğimiz sömürülüyor. Yaşanan ekonomik krizden en fazla kadınlar etkileniyor. İlk işten çıkarılanlar yine kadınlar oluyor” denildi.

GONCA, ALEV, DENİZ’İN MÜCADELESİ MÜCADELEMİZDİR

Açıklamada ayrıca; “Bundan 28 gün önce AKP’li Bergama Belediyesi 3 kadın işçiyi işten çıkardı. O günden bu yana belediye önündeki direnişlerine yılmadan devam eden Gonca, Alev, Deniz arkadaşlarımızla omuz omuza bu alanda olmaktan onur duyuyoruz. Ve mücadeleniz bizim de mücadelemizdir diyoruz” sözlerine yer verildi.

KİMLİĞİMİZ VE BEDENİMİZE SALDIRILAR BİTMİYOR

Yapılan açıklama; “İşsiz bırakılmaktan, ucuz iş gücü olarak kullanılmaktan, sömürülmekten başka sorunlarımızda var. Kimliğimiz ve bedenimize saldırılar bitmiyor. Yaşamımız kıskaç altına alınmak isteniyor. Kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin hızla arttığını dişlerimizi sıkarak izliyoruz. 2020 yılına girdiğimiz günden bu yana 54 kadın öldürüldü. Yargının kadın cinayetleri ve çocuk istismarı davalarında verdiği ceza indirimleri, tahliye kararları öfkemizi daha da arttırıyor. Bu nedenle kadın ve çocuk bedeni üzerinden fetva vermeyi iş edinmiş olan, taciz ve istismarı sloganlaştıran söylemleri sürekli tekrarlayan diyanet başta olmak üzere gerici siyasilerle mücadele birincil görevimizdir. Biz kadınlar iktidar eliyle yürütülen eşitsiz, cinsiyetçi, sömürücü politikalara karşı mücadelemizi yükseltmeye kararlıyız. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sözleriyle sona erdi.

Basın açıklamasında; “Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Yılgınlık yok, direniş var”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” ve “Ayrıma karşıyız, önce insanız sonra kadınız” sloganları atıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.