Ajans Bakırçay

İzmir'de Ege'nin iki kıyısından, konserli barış mesajı!

MÜZİK

Ege Barış ve İletişim Derneği’nin ‘Barış Günü’ etkinliğinde, Ege'nin her iki kıyısından barış mesajları yayınlandı.

Ege Barış ve İletişim Derneği’nin ‘Barış Günü’ etkinliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 12 Eylül akşamı A. Adnan Saygun Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Muhteşem bir konsere sahne olan etkinliğin açılışında Ege Barış ve iletişim Derneği Başkanı Bülent Tanık ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu birer konuşma yaptı. Bülent Tanık konuşmasında; "Barışı gerçekleştirmek için halklar düzleminde tanıma anlama, ilişkilenme ve dostluk geliştirme ve dayanışma deneyiminin gelişimine belediyelerin öncülük etmesinin" anlamını vurguladı.

BUGÜN SİZLERLE BİR ARADAYIZ; YARIN DA BİRLİKTE OLACAĞIZ

Açılışta ayrıca Midilli’de kurulmuş olan Egede Birlikte Varolma ve İletişim Derneği Siniparxi'nin Başkanı ve kurucusu Stratis Pallis, eski başkanlar Christina Hadzidaki Pavlis ve Yannis Pavlis yolladıkları video seslenişinde, Türkiye ve Yunanistan halklarının barış içinde, bir arada yaşamalarının ve dayanışmalarının önemini vurguladı. Verilen mesajda; "Bugün sizlerle bir aradayız; yarın da birlikte olacağız. Yaşasın Türkiye ve Yunanistan halklarının barış içinde bir arada yaşaması" cümlelerine yer verildi.

MAZİ KONSERİNDE ‘TEODORAKİS’ ANILDI

Türkiye ve Yunanistan'dan katılan sanatçıların birlikte seslendirdikleri MAZİ Konserinde iki toplumun kültürlerinin iç içe geçmişliğinin müzikal örnekleri ustalıkla ve coşku ile sergilendi. Yarısı Türkiyeli yarısı Yunanistanlı orkestranın Solistleri Sofia Papazoglou ve Evrim Ateşler müziklerinin yanı sıra barışçı konuşmaları ile de dikkat çektiler. Mikis Teodorakis’in insanlık ve barış için değeri ve kaybından doğan üzüntü ifade edildi ve bir eseri ona ithafen seslendirildi.

KİMLER KATILDI?

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Dikili eski Belediye Başkanı ve Ege Barış ve İletişim Derneği Kurucu Başkanı Osman Özgüven, Bergama önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve çok sayıda izleyicinin alkışlarla katıldığı konserde Dernek II. Başkanı ve eski Milletvekili Zeynep Altıok solistlere birer buket çiçekle teşekkür etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.