Ajans Bakırçay

Ayvalık’ta Covid-19 pandemisi müzisyenleri de vurdu!

MÜZİK

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Covid-19 salgını nedeniyle en çok olumsuz etkilenen kesimlerden biri de müzik sektörü çalışanları oldu.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayvalık’ta turizm sezonunda Koronavirüs pandemisi nedeniyle kısıtlı olarak eğlence sektörünün içerisinde yer alan müzisyenler, kış döneminin başlamasıyla daha da fazla ekonomik olumsuzlukları yaşamaya başladılar.

Ekmeğini ilçedeki barlarda gitaristlik yaparak kazanan ilçenin tanınmış müzisyenlerinden Mehmet Emin Çal, Covid-19 pandemisi nedeniyle ilçedeki eğlence sektörünün durma noktasına geldiğini söyledi.

Haber: Suat Salgın (Ayvalık)

İnsanların virüs nedeniyle bar ve eğlence merkezlerine gitmekten çekindiğini kaydeden Çal, Koronavirüs salgını nedeniyle gece saat 24.00’e kadar çalışabildiklerini, bunun da hem sahne aldıkları mekânın işletmecileri hem de eğlenmek isteyen vatandaşlara olumsuz yansıdığını savundu.

Muhabirimizin sorularını yanıtlayan Mehmet Emin Çal, "Tek dileğim dünya genelinde olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs salgınından bir an önce insanlığın kurtulabilmesidir. Bizler müzik emekçileri olarak bu pandemiden en fazla etkilenen kesim olduk. Bu sektörün içinde yer alan genelde Roman vatandaşlarımızın oluşturduğu; keman, darbuka, kanun ve klarnet gibi enstrümanlarla ince saz müzik yapanlarla, biz bar sahnelerinden görev alan müzisyenler olarak aynı dertten muzdaripiz. Mesela hafta sonlarında insanların en fazla uğrak yerlerinden biri olan barlarda müzik, saat 24.00’de kesiliyor. Benim anlamadığım ise bu Covid-19 virüsü gece saat 24.00’e kadar hiç kimseye bulaşmıyor, ama gece saat 24.00’den sonra bulaşma riski ortaya çıktığı için mi müzik yayını kesiliyor. İnsanlar zaten saat akşam yemeklerini yedikten sonra barlara geliyorlar. Bu da saat 22.00 civarından sonra gerçekleşiyor. Ama tam insanlar eğlenmeye başlayacakları sırada Koronavirüs pandemisine yönelik alınan tedbirler kapsamında müzik yayınını sonlandırıyoruz. Bu durum elbetteki hem bizlere hem de işletmecilere son derece olumsuz yansıyor" dedi.

"ÖNLEMLER ALINIRKEN, GÜNLÜK KAZANÇLARIYLA GEÇİNEN MÜZİSYENLERDE DÜŞÜNÜLMELİ"

Roman ince saz gruplarının da günlük kazandıklarıyla üç-beş kuruş kazanarak evlerini geçindirmeye çalıştıklarını ancak onların da tıpkı kendileri gibi gece saat 24.00’den sonra başlayan müzik yayını yasağı nedeniyle evlerine ekmek götüremediklerinden yakınan Gitarist-Müzisyen Mehmet Emin Çal, alınan tedbirlerden şikayetçi olmadığını ama kendilerini de gözeten kararların hayata geçirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.