Ajans Bakırçay

Atatürk'e Çalan Keman, Bergama'da hayat buldu

MÜZİK

Bergama Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Atatürk’e Çalan Keman” anma konseri Bergamalılar tarafından beğeni ile izlendi.

Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) tarafından düzenlenen ‘Atatürk’e Çalan Keman’ anma konseri Bergamalıların gönlünde iz bıraktı.

Muhteşem gece Bergamalı bestekar, sanatçı merhum Alaettin Şensoy’un oğlu Orkestra Şefi, Besteci, Keman Sanatçısı Hakan Şensoy’un şefliğinde; Tenor Levent Gündüz ve Piyona sanatçısı Kandemir Basmacıoğlu birlikteliğinde gerçekleştirildi.

Bergama Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Atatürk’e Çalan Keman” anma konseri Bergamalılar tarafından beğeni ile izlendi.

--

--

Bergama Kültür ve Sanat Vakfı tarafından organize edilen konserde Atatürk’e Tosca’dan aryalar çalan Enver Kapelman’ın kemanı ,orkestra şefi keman sanatçısı ve aynı zamanda merhum Bergamalı Bestekar Alaeddin Şensoy”un oğlu Hakan Şensoy’un ellerinde bir kez daha hayat buldu.

--

--

Atatürk’ün her defasında hayranlıkla dinlediği eserler dünyaca ünlü opera sanatçısı tenor Levent Gündüz tarafından seslendirildi. Piyano sanatçısı Kandemir Basmacıoğlu’nun eşlik ettiği anlamlı konserde, Atatürk’ün göğsüne yaslayarak dinlediği kemanın, keman sanatçısı Mehmet Tangör tarafından Hakan Şensoy’a armağan ediliş öyküsü ise sanatseverlere duygu dolu anlar yaşattı.

--

--

Çok sayıda sanatseverin katıldığı konserin sonunda yeni seçilen BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Özarun, geçmiş dönem başkanı Yüksel Altuğ, Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çakı, günün anısına sanatçılara parşömen plaketi takdim ederek, BERKSAV Üyeleri ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildiler.

----

--

Keman, Atatürk’ün başkemancısı, ilk senfoni orkestrasını da kuran Enver Kapelman’a aitti ve başkemancıya soyadını da “orkestra adamı” anlamına gelen “Kapelman” olarak Atatürk vermişti soyadı kanunu çıktığında…

1980’de vefat eden Kapelman’ın kemanı dönüp dolaşıp konserin şefi Hakan Şensoy’a gelmiştir.

--

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.