Ajans Bakırçay

Komünist Osman, Foçalılarla buluştu

KÜLTÜR SANAT

Etkinlikte konuşan Osman Özgüven; “15 Mayıs sabahına bu iktidardan kurtulmuş olarak uyanmalıyız. Birleşe birleşe kazanacağız”

İlk gösterimi İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılan ve büyük ilgi gören Komünist Osman Belgeseli, gösterimin onur konuğu olan Osman Özgüven ile Foçalıları buluşturdu.

Etkinliğe onur konuğu olarak katılan Osman Özgüven konuşmasında yine aynı mesajı verdi; “15 Mayıs sabahına bu iktidardan kurtulmuş olarak uyanmalıyız. Birleşe birleşe kazanacağız”

Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe ev sahibi Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün yanı sıra Ege’de Barış Derneği ve Çankaya’nın eski Belediye Başkanı Bülent Tanık, Foça CHP İlçe Başkanı Ayla Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

ULU; ÖZGÜVEN VE YOLDAŞLARINDAN ÇOK ŞEYLER ÖĞRENDİK

Etkinliğin başında bir konuşma yapan belgeselin yönetmeni Gökmen Ulu, “Hikâyemiz adalet, eşitlik, özgürlük temelinde, emek, demokrasi, barış ekseninde ilerliyor. Osman Özgüven ve yoldaşlarından çok şey öğrendik. Bu belgeseli izleyenlerin de örnek alacağı birçok olgu ve fikir var” dedi.

NİHAT DİRİM’İN GÖRÜNTÜLERİ DUYGULANDIRDI

Ulu’nun konuşmasının ardından belgeselin gösterimi yapıldı. Yurttaşlar belgeseli izlerken yer yer alkış tuttu. Belgeselde yer alan ve 2022’nin Nisan ayında hayatını kaybeden Foça’nın sevilen belediye başkanlarından Nihat Dirim görüntüleri duyguyu arttırdı. Belgeselin bitiminin ardından bütün salonun ayakta alkışladığı Osman Özgüven sahneye çıktı.

ÖZGÜVEN; “BİRLEŞEREK KAZANACAĞIZ”

Belgesel ekibine bir kez daha teşekkür eden Özgüven, topluma tek adam rejimine karşı birlik olma çağrısı yaparak, “Hiç kuşkunuz olmasın ki güzel günlerimiz yakında olacak. Hep beraber mutlu yaşayacağız. Hep birlikte birleşerek kazanacağız” dedi.

GÜRBÜZ; “HAYATINIZI BARIŞA, KARDEŞLİĞE HUZURA ADAMIŞSINIZ”

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ise “Gerçekten hayatınızı barışa, kardeşliğe, demokrasiye, huzur için adamışsınız. Sizin gibi bir geçmiş, umarım bizim gibi genç siyasetçilere de nasip olur. Bizi bu belgesel ile buluşturan Gökmen Ulu’ya da çok teşekkür ederim” dedi.

TANIK; “BU BELGESEL YAŞANANLARI BELGELİ HALE GETİRDİ”

Ege’de Barış Derneği Başkanı Bülent Tanık ise; “Bu dünyaya gelmiş olduğu için, Türk ve Yunan halklarının kardeşliği ve barışına kattıkları için, dünyada barış için, emekten yana mücadelesi için, özgürlük için verdiği mücadele için kendisine çok teşekkür ederim. Bu yaşananları arkadaşlarımız belgeli hale getirdi. Ulu kardeşlere ve belgesel ekibine çok teşekkür ederim” dedi.

ÖZGÜVEN SOSYAL BELEDİYECİLİK DEVRİMİ YAPMIŞTI

İzmir’in Dikili İlçesinde 1984 – 1994 ve 2004 – 2013 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Osman Özgüven, yerel yönetim devrimi ile tarihe geçmişti. Özgüven, Türkiye’de sosyal belediyecilik anlayışını yerleştiren başkan olmuştu. 12 Eylül döneminde Dikili’yi aydınların buluşma merkezi haline getirerek demokrasiye geçiş mücadelesinde yeniden örgütlenme zemini sağlayan Özgüven, Türkiye ekoloji hareketinin de öncüleri arasında yer almıştı. İnsan hakları savunucusu ve barış aktivisti olan Özgüven, birçok somut başarıya imza atmış, Midilli Adası olmak üzere Yunanistan’daki barışseverler ile kurduğu etkin ilişkiler sayesinde uzun yıllardır kapalı olan Ege’deki dostluk kapısını yeniden açmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.