Ajans Bakırçay

"Komünist Osman" Bodrum'da büyük ilgi gördü

KÜLTÜR SANAT

Dikili'nin eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ve arkadaşlarının mücadelesini konu alan "Komünist Osman" belgeseli Bodrumlu sanatseverlerle buluştu.

Bodrum Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ev sahipliğinde, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nde Komünist Osman ve Yerel Devrim Belgeseli izlendi, "Sosyal Demokrasi ve Toplumcu Belediyecilik" söyleşisi gerçekleştirildi.

Emek, demokrasi, barış mücadelesinin simge isimlerinden, sosyal belediyecilik uygulamalarıyla öne çıkan Dikili'nin eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ve arkadaşlarının mücadelesini konu alan "Komünist Osman" belgeseli Bodrumlu sanatseverlerle buluştu. Beğeni ile izlenilen belgesel film sonrası ise "Sosyal Demokrasi ve Toplumcu Belediyecilik" söyleşisi gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Tansu Özcan'ın yaptığı söyleşiye CHP Grup Başkanı Özgür Özel, eski Kültür Bakanı ve SODEV Kurucusu Ercan Karakaş, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Gazeteci Yönetmen Gökmen Ulu konuşmacı olarak katıldı.

Söyleşi öncesi sağlık sorunları nedeniyle geceye katılamayan Osman Özgüven tarafından gönderilen videolu mesaj dakikalarca alkış aldı. Özgüven mesajında Bodrumlulara selam gönderirken, yeniden ve daha güçlü mücadele için birlik çağrısında bulundu.

Etkinliği Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun, Gizem Sayar Özcan, Süreyya Öneş Derici, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, Bergama'nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile çok sayıda vatandaş takip etti. Söyleşide belgesel üzerine yapılan konuşmaların ardından izleyicilerin soru-cevap bölümüne geçildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.