Ajans Bakırçay

"Kolektif Hayal Gücü" yeniden başlıyor

KÜLTÜR SANAT

Müziğin önde gelen isimleri yeniden kolektif hayal gücünde buluşuyor.

Dünyaca ünlü caz sanatçısı Timuçin Şahin’in, dünya müziğinin önde gelen isimlerini daha önce Bergamalılar ile bir eğitim habitatında buluşturduğu farkındalık projesi bu kez İzmir’i de kapsayarak 5’inci kez başladı.

Ulusal basında "kapsayıcı ve ezber bozan bir eğitim habitatı" olarak tanımlanan ve Bergama Belediyesi’nin yeni yönetimi tarafından ailelerin araya girmesine rağmen gerekçe gösterilmeden iptal edilen etkinlik İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sahiplenildi. İlk olarak 2017’de Bergama’da başlayan atölye çalışmaları, artık eş zamanlı bir şekilde İzmir’de de hayata geçiyor.

Kısa bir ayrılığın ardından gerçekleştirilen buluşmanın heyecanını yaşayan Timuçin Şahin; “Kolektif Hayal Gücü maruz kaldığı ayrılıktan sonra daha da güçlü geri dönüyor. Bergama’da başlayan hikâyemizin yeni fasikülü İzmir’i de kapsayarak devam edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum” dedi. Şahin ayrıca; “DNA’larında müzik olan şehrimizi, farklı müzikal anlayışları ile donatacak atölye çalışmalarıyla dopdolu üretken zamanlar bekliyor. İzmir’in lokal müzisyenleri ve ülkemizin her köşesinden beklediğimiz müzikseverlere, dünyaca ünlü caz müzisyenleriyle çalışma ve onların tecrübe ve engin bilgilerinden yararlanma şansını sunuyoruz” dedi.

HER YAŞTAN MÜZİSYENE AÇIK

Bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen Kolektif Hayal Gücü Müzik Merkezi farklı sosyal statü, yaş ve eğitim seviyelerindeki katılımcılara üst düzey bir eğitim olanağı sunuyor.

Ulusal basında "kapsayıcı ve ezber bozan bir eğitim habitatı" olarak tanımlanan etkinlik artık her Cuma ve Pazar günleri ‘Kültürpark İzmir Sanat Atölyeleri’nde ve her Cumartesi günü ise ‘Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nda gerçekleştirilecek. Her yaştan müzisyene ve dinleyiciye açık olan buluşmada, uluslararası eğitmenler, kolektif grup dersi formatında; doğaçlama, enstrüman, müzikal hayal gücü ve beste üzerine atölye çalışmaları düzenlenecek. Çalışmalara, yedi yaş üzeri herkes katılabilir, seviye sınırı ise bulunmuyor. Eğitimlerde Çocuk Müzisyenler Kolektifi, Dinleme Sanatı, Enstrümantalistler için atölyeler, Caz kulüp performans platformu, Caz Tarihinde Vokal Sanatı, Ses ve Kayıt Teknolojisi ve Türkiye’de Müzik Yazarlığı gibi konular işleniyor.

DÜNYA MÜZİĞİNİN ÖNDE GELEN İSİMLERİ

Eğitimlerde dünyaca ünlü caz sanatçısı Timuçin Şahin’in öncülüğünde, İspanyol perküsyoncu Enric Monfort, Matt Pavolka, Polonyalı ünlü davulcu Lukazs Zyta, Amerikalı müzisyen Reggie Washington, Mark Ferber, piyanoda büyük duayen Ali Perret gibi; performans ve müzik eğitimi alanında söz sahibi olan eğitmenlerin yanı sıra, Türkiye'nin alanlarında en önemli isimlerinden; ses teknisyeni Alp Turaç, Radyo yapımcısı ve müzik yazarı Hülya Tunçağ’in katılımıyla gerek yetişkinler ile, gerekse çocuklarla çok yönlü interaktif dersler yapılıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.