Ajans Bakırçay

İzmir ve Bergama’da çocuklar eğlenerek öğrenecek!

KÜLTÜR SANAT

İzmir ve Bergama’da çocuklar sanal ortamda kültürel miras ve çağdaş sanat atölyeleri ile buluşuyor.

İzmir ve Bergama’da Kültür İçin Alan programı desteği ve Bergama Güzel İşler Derneği paydaşlığında Covid-19 salgını süresince çocukların kültürel yönden zenginleşmesi amacıyla “Çocuklarla Çevrimiçi Kültürel Miras ve Çağdaş Sanat Atölyeleri” adıyla bir etkinlik başlatıldı.

Konuyla ilgili Güzel İşler Derneği adına açıklama yapan sosyal tasarımcı Sercan Duygan; “Covid-19 salgını süresince toplumla daha güçlü bir diyalog kurmak ve salgının olumsuz etkilerine karşı koymak amacıyla farklı şehirlerde bulunan kültür ve sanat alanındaki aktörler, çeşitli çevrimiçi alanlarda sanal üretimler ve programlar geliştiriliyor. Bu nedenlerle de yalnızca yaratıcılığı dijital platformlarda kucaklamakla kalmayıp, aynı zamanda dezavantajlı aktörleri sanal ortamda ilerici çalışmalara teşvik ediyor” dedi.

Duygan ayrıca; “Atölyelerde eğlenerek öğrenmeyi benimseyen ve çalışmaya katılan çocukların kültürel yönden zenginleşmesi, geleneklerinin farkına varması, halk kültürünün öğeleri olan dans, müzik, el sanatlarını deneyimlemesi, çağdaş sanatlara yakınlaşması, sosyal olarak gelişmesi, sorgulayarak öğrenmesi, geleceğimizin internet eğitim teknolojilerine hazırlıklı olması amaçlanıyor” sözlerine yer verdi.

SANAL ORTAMDA 14 KİŞİLİK SINIFLAR

Bergama ve İzmir’de başlatılan etkinlikte 9-13 yaş grubu öğrencilerle 3 Ekim - 22 Kasım tarihleri arasında hafta sonları internet üzerinden Zoom programı aracılığıyla 2’şer saat atölyeler yapılacak. Atölyeler 14 kişilik sınıflarından oluşacak.

Kültür İçin Alan 2. Dönem Destek Programı 2020 desteği, Yaren Fikri Mülkiyet Hakları ve Proje Danışmanlığı Kooperatifi yürütücülüğü ve Bergama Güzel İşler Derneği, Cevdet İnci Eğitim Vakfı, Çağdaş̧ Yaşamı Destekleme Derneği’nin İzmir, Ödemiş̧ ve Soma Şubeleri, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, Sasalı Sosyal Yardımlaşma ve Geliştirme Derneği, Mahalle Biz Spor Kulübü̈ Derneği ve Kekemeler Derneği iş birliği ile yapılıyor.

Yapılan duyuruda Bergama’dan başvurular için @guzelislerder sosyal medya hesaplarından koordinasyon ekibi ile iletişime geçilebileceği bildirildi. Etkinlik ile ilgili olarak başvurular 20 Eylül 2020 tarihine kadar alınacak ve başvuru arasından öğrenciler çalışmaya ücretsiz davet edilecek.

Başvuru için bu linki tıklayınız/kullanınız.

https://bit.ly/cagdasatolyebasvuru

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.