Ajans Bakırçay

Hanri Benazus'un koleksiyonu Bergama'da!

KÜLTÜR SANAT

Bergama Ticaret Odası tarafından organize edilen "Çağdaş Atatürk Fotoğrafları" sergisi Bergama Kültür Merkezi BerKM’de gerçekleşecek.

Atatürk fotoğrafları koleksiyoncusu İzmirli ünlü işadamı-yazar Hanri Benazus, Atatürk Fotoğrafları sergisini 16 – 20 Eylül tarihlerinde Bergama'ya taşıyor.

Bergama Ticaret Odası tarafından organize edilen "Çağdaş Atatürk Fotoğrafları" sergisi Bergama Kültür Merkezi BerKM’de gerçekleşecek. 16 Eylül Pazartesi günü saat 13.00'da açılacak olan sergi sonrası yazar Hanri Benazus, Bergamalılara kitaplarını da imzalayacak. 

HANRİ BENAZUS

27 Mart 1930 tarihinde İzmir'de doğdu. 516 yıllık İzmirli bir ailenin çocuğu. Yıllarca Altay Spor Kulübü'nde yöneticilik ve başkanlık yaptı. Yaşamının en önemli anısı 1937 yılının 9 Ekim tarihinde Aydın Ortaklar Beldesinde Atatürk ile karşılaşması oldu. Atatürk hayranı ve Atatürkçülük felsefesinin tutkunudur. Türkiye'nin 5 bin adet ile en büyük Atatürk Fotoğrafları koleksiyonuna sahiptir. Benazus'un yazdığı 55 kitabın 20'si Atatürk ve yakın tarih üzerine. Kamuoyu onu "Atatürk'ün leblebilerini yürüten çocuk" olarak tanıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.