Ajans Bakırçay

Eskişehir'de "UNESCO Dünya Mirası Kenti Bergama’da Dönüşüm" konuşulacak!

KÜLTÜR SANAT

Eskişehir'de düzenlenen Tonoz Düşünce Atölyesindeki "UNESCO Dünya Mirası Kenti Bergama’da Dönüşüm" başlıklı etkinlik 3 Kasım Perşembe Günü saat 16.30'da...

Güzel İşler Derneği tarafından düzenlenen; Tonoz Düşünce Atölyesi Eskişehir’de “UNESCO Dünya Mirası Kenti Bergama’da Dönüşüm” konuşulacak.

Tonoz Düşünce Atölyesi Ağustos ayında ‘Hayat Performanstır’ temasıyla Bergama’da yapılmıştı. Organizasyon bu kez; 3 - 6 Kasım 2022 tarihlerinde 'Şehir Dönüşümünün Bireyin Düşüncesine Etkisi' temasıyla Eskişehir'de, şehrin kalbindeki 4 farklı mekânda gerçekleşecek. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in açılış konuşmasıyla başlayacak olan organizasyonun ilk gününde ise “UNESCO Dünya Mirası Kenti Bergama’da Dönüşüm” paneli düzenleniyor. Etkinliğe ise Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası önceki dönem Başkanı Fikret Ürper ve Bergama’nın UNESCO’ya girme sürecinde UNESCO Dünya Mirası Alan Başkanı olan Yaşagül Ekinci konuşmacı olarak katılıyor. 3 kasım 2022 tarihinde gerçekleşecek olan etkinlik saat 16.30’da başlayacak.

Etkinlikte ayrıca; Güzel İşler Derneği Başkanı Sercan Duygan, sanatçı Müjdat Gezen, Sosyolog Ferhat Kentel, Mimar Sevcan Karadağ, Yıldız Teknik Üniversitesinde öğretim görevlisi İspanyol Jose Manuel Garcia Torres, Rehber Müjde Tönbekici, Ümit Alan, Prof.Dr. Metin Bal, Prof.Dr. Demet Taşdelen, Prof.Dr. Kaan H. Ökten ve Ali Ercan Özgür gibi isimler yer alacak.

Tonoz Düşünce Atölyesi Eskişehir, Odağını şehre ve bireye çevirerek, şehir kavramını farklı açılardan ele alıyor. Farklı disiplinlerden gelen atölye yürütücülerinin kurguladığı atölyeler katılımcılarına; şehir kavramının bireyi nasıl dönüştürdüğünü, bireyin ise şehri nasıl etkilediğini açıklıyor.

Bunu yaparak bireye; pasif bir şehir sakini olmadığını, davranışının ve düşüncesinin şehirden bağımsız olmadığını, küçük ve büyük sergilediği her eylemin yaşadığı şehri dönüştürdüğünü, şehrin yaşayan en büyük süper organizma olduğunu, şehrin bireyin ruh sağlığı üzerine çift yönlü etkisini, şehrin; tarihini, dokusunu ve kültürünü aktarıyor. Katılımcının bu atölye dizisinin sonucunda; şehre karşı duyarlılığını geliştirmesi, şehirde gerçekleşen gelişmelere yönelik ilgisini açığa çıkarması, toplum olma bilincini artırması ve şehrin kendisi, kendisinin de şehir olduğunu idrak ederek, edilgen rolden etkin bir role geçmesi bekleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.