Ajans Bakırçay

Dikili Semih Tınay Anadolu Lisesi'den resim sergisi

KÜLTÜR SANAT

Dikili Semih Tınay Anadolu Lisesi öğrencilerinin resim sergisi büyük beğeni topladı.

Dikili Semih Tınay Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, 19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında açılan stal resim sergisi büyük beğeni topladı.

Dikili Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilen sergide, ilk çağdaki mağara resimlerinden, günümüz modern sanat anlayışına kadar birçok teknik ile geleneksel sanatta yer aldı. Sergi açılışında Dikili Semih Tınay Anadolu Lisesi öğrencileri, ziyaretçileri müzik dinletisi ile karşıladı.

Sergi ile ilgili bilgi veren Görsel Sanatlar Öğretmeni Dilek Adıyaman; “Pandemi sonrası öğrencilerimizin sanata olan ilgisinin daha da artmış olduğunu gözlemledik. Çünkü evlere kapandılar, kendilerini ifade etmeleri gerekti. Bu süreçten sonra da çok doyurucu bir sene geçirdik. Resim sergisinde yıl boyunca birçok tekniğe yer verdik. İlk çağdaki mağara resimlerinden modern sanat ve günümüz sanatına kadar hem teorik hem sanatsal denemelerle, çağları ve akımları anlamaya çalıştık. Desen çalışmalarının yanı sıra renkler yol arkadaşımız oldu. Kimi zaman dergi, gazete parçaları kimi zaman yapraklar bize tuval oldu. Geleneksel sanatları da unutmadık” dedi.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehmet Akdağ ise; “Sergimizde röprodüksiyon, kara kalem, sulu boya ve pastel boya çalışmalarımız var. Vitraydan tutun da Çiniye kadar devam eden çalışmalarımızı dijital ortama da taşıdık. Görmek isteyenler sanal alemden de sergimizi gezebilir” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.