Ajans Bakırçay

Dikili Festivali’nde ikinci gün coşkusu

KÜLTÜR SANAT

Dikili Kültür - Sanat, Demokrasi ve Emek Festivali’nin ikinci gününe Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın sahnelediği “Adalet, Sizsiniz” oyunu damga vurdu.

Dikili Belediyesi tarafından gerçekleşen Dikili Kültür - Sanat, Demokrasi ve Emek Festivali’nin ikinci günü çeşitli etkinliklerle gerçekleşti. Festivalin ikinci gününe Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın sahnelediği “Adalet, Sizsiniz” oyunu damga vurdu.

Sabah pilates ve aerobik ile başlayan ikinci gün etkinlikleri Boğaziçi Gösteri Sanatları Dans Atölyesi’nin Rembetiko dans atölyesi etkinliğiyle devam etti. Oyuncu ve Yazar Özgür Özgülgün’ün çocuklar ile oyun ve masal atölyesi ise renkli görüntülere sahne oldu. “Siyasette ve Basında Dönüşüm” konulu panel CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ve Gazeteci Yazar Miyase İlknur’un katılımıyla gerçekleşti. Yazar Banu Özdemir de Adalet Yürüyüşü adlı kitabıyla Dikililerle buluştu. Gazeteci Nebil Özgentürk’ün Nazım Hikmet belgeseli ise festival alanını dolduran vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Ayakta alkışlandı

Festivalin ikinci günü, yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı Sokrates, Galileo, Sacco ve Vanzetti’nin yaşamları üzerinden sahneye taşıyan “Adalet Sizsiniz” oyunuyla son buldu. Usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın muhteşem yorumlarıyla tiyatroya aktarılan oyun herkes tarafından ayakta alkışlandı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.