Ajans Bakırçay

Bergama’da Bozkırın Tezenesi unutulmadı: "İnsan ölür ama ruhu ölmez"

KÜLTÜR SANAT

Eğitim-Sen Bergama Temsilciliği'nin organizasyonuyla BerKM’de gerçekleştirilen geceye, Bergamalı sanatseverler ve sendika üyeleri büyük ilgi gösterdi.

Bergama Kültür Merkezi (BerKM), Türk halk müziğinin efsane ismi Neşet Ertaş’ı anma etkinliğine ev sahipliği yaptı. Eğitim-Sen Bergama Şubesi tarafından düzenlenen gecede, "Bozkırın Tezenesi" türküleri ve felsefesiyle bir kez daha gönüllerde taht kurdu.

Bergama, Anadolu kültürünün en önemli yapı taşlarından biri olan büyük usta Neşet Ertaş’ı anmak için tek yürek oldu. Eğitim-Sen Bergama Temsilciliği’nin organizasyonuyla BerKM’de gerçekleştirilen geceye, Bergamalı sanatseverler ve sendika üyeleri büyük ilgi gösterdi.

Salon tamamen doldu: Duygusal anlar yaşandı

“İnsan ölür ama ruhu ölmez” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, salonun tamamen dolması dikkat çekti. Neşet Ertaş’ın sadece bir müzisyen değil, aynı zamanda Anadolu’nun kadim kültürünü temsil eden bir abdal olduğu vurgulanan gecede, izleyiciler usta sanatçının hayat felsefesine dair kesitlerle duygusal anlar yaşadı.

Sunuculuğunu Duygu Aslan ve Yüksel Güleç’in yaptığı gecede; Atasoy Sönmez, Bektaş Arlandoğmuş, Bülent Aldemir, Derya Çakı, Emre Yıldırım, Mehmet Volkan, Okan Çakır, Onur Yaman, Özcan Özdal, Özgür Şappak, Samet Özcan, Sedef Tütüncü, Selda Ayırkan ve Semih Hamarat sahne aldı. Teknik ekipte ise Coşkun Soydemir ve Uygun yer aldı.

Türküler hep bir ağızdan söylendi

Gecenin müzikal kısmında Neşet Ertaş’ın hafızalara kazınan unutulmaz eserleri seslendirildi. Katılımcıların her bir türküye hep bir ağızdan eşlik etmesiyle BerKM’de adeta bir koro atmosferi oluştu.

Etkinliğin sonunda, gecenin hazırlanmasında büyük emek harcayan koordinatörler Şirin Ural, Ulaş Bayram ve Gözde Özbek sahneye davet edilerek sanatçılarla birlikte alkışlandı.

Kapanış konuşmasını yapan Eğitim-Sen Bergama Şube Baştemsilcisi Aytaç Ural, organizasyonda emeği geçen tüm ekibe ve salonu hınca hınç doldurarak sanata ve sanatçıya sahip çıkan Bergama halkına teşekkürlerini sundu. Ural, kültürel mirasa sahip çıkmanın vicdani bir sorumluluk olduğunu belirterek, Ertaş’ın bıraktığı değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine değindi. "Bozkırın Tezenesi'nin mirası bizimle yaşamaya devam edecek" dedi.

Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Emel Ürper ise Aytaç Ural’a emeklerinden dolayı bir buket çiçek takdim etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.