Ajans Bakırçay

Bergama'da 'Tonoz Düşünce Atölyesi' başladı

KÜLTÜR SANAT

Bergama'da gerçekleştirilen Tonoz Düşünce Atölyeleri sosyal etki hedefi ile üreten, geliştiren ve paylaşan, düşünsel ve uygulama temelli atölyeler kuruyor...

Bergama’da, Güzel İşler Derneği tarafından düzenlenen Tonoz Düşünce Atölyesi ‘Hayat Performanstır’ temasıyla başladı.

Arkeoloji, felsefe, psikoloji, sanat ve tarih konulu atölye çalışmalarıyla birçok ilden öğrenci ve akademisyeni ağırlayan organizasyonda ilk etkinlik; Bergama’nın önceki dönem belediye başkanı Mehmet Gönenç’in “Kent Tarihi ve Miras” sunumuyla başladı. Etkinlik Bergama’nın antik dönemden kalma en büyük ve görkemli yapılarından Kızıl Avlu’da gerçekleştirildi.

İlk gün programı, öğretim görevlisi Uzman Psikolog Ayşıl Susuzlu’nun, Tonoz’da gerçekleştirilen 'Ölümün Performansı’ ve Prof.Dr.İoanna Kuçuradi’nin Rukiş Hanım Konağı’nda gerçekleştirilen ‘Etik Değerler ve Eğitimi’ sunumlarıyla sona erdi.

Bergama’nın farklı noktalarında gerçekleştirilen ve 4 gün sürecek olan Tonoz Düşünce Atölyesi; Bergama Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası'nın desteğiyle Güzel İşler Derneği tarafından organize ediliyor.

Tonoz Düşünce Atölyeleri sosyal etki hedefi ile üreten, geliştiren ve paylaşan, düşünsel ve uygulama temelli atölyeler kuruyor.

Güzel İşler Derneği tarafından yapılan çağrıda ise şu cümlelere yer veriliyor;

“Dört yıldır, Bergama’nın tarihi dokusu içerisinde, atölye yürütücülerimiz ile interaktif ve disiplinler arası atölyeler gerçekleştiriyoruz. Tonoz Düşünce Atölyesi 2022’nin ya da kısaca TDA’22’in mottosu: ‘Hayat performanstır!’ Kendinizi bu motto içinde ifade etmeye istekli buluyorsanız, bizler sizinle bir arada olmaktan mutluluk duyarız. Çünkü bizim amacımız hem atölye yürütücülerimiz hem de katılımcılarımız için tamamen özgür bir düşünce ortamı yaratmak”

Güzel İşler Derneği Başkanı Sercan Duygan etkinlikle ilgili; "Katılımcılar Bergama kentiyle ilgili bilmedikleri ve duymadıkları bilgilere erişiyorlar. Her atölyenin sonunda da katılımcılara atölyenin nasıl geçtiği ile ilgili çeşitli sorular sorup anket düzenliyoruz" diyor.

Kızıl Avlu’da gerçekleştirilen etkinlikte kent tarihini, kültürünü, sanatını ve anıtsal yapılarını anlatan Gönenç;

“Yaklaşık 2 bin 500 yıldır yaşamın kesintisiz olarak sürdüğü, kültürel etkileşimin nesilden nesile aktarıldığı çok özel bir kent burası. Geniş kültür mozaiği ile her dönem sanata öncülük etmiş, köklerinden hiç kopmamış ve adeta bir açık hava müzesi görünümüyle bu kimliğini korumuş bir kent burası. Bergama sadece yüzlerce yıldır ayakta duran anıtsal eserleri ile değil, kültürel birikimini koruyarak yaşayan bir antik dönem başkenti” 

Tonoz'da gerçekleştirilen etkinlikte öğretim görevlisi Uzman Psikolog Ayşıl Susuzlu 'Ölümün Performansı’ adlı sunum gerçekleştirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.