Ajans Bakırçay

Bergama'da Aydın İleri anısına... "Çocuk Kitapları Şenliği"

KÜLTÜR SANAT

Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı'nda geçen yıl hayatını kaybeden Kütüphanecilik Bilim Uzmanı, yazar Aydın İleri anısına “Çocuk Kitapları Şenliği” düzenleniyor.

Bergama’nın yeni kültür sanat alanı Odeon Pergamon’da, geçen yıl hayatını kaybeden Kütüphanecilik Bilim Uzmanı, yazar Aydın İleri anısına “Çocuk Kitapları Şenliği” düzenleniyor.

22 Ocak 2022 yılında korona virüs sebebiyle henüz 44 yaşında hayatını kaybeden kütüphaneci, yazar ve araştırmacı Aydın İleri anısına düzenlenen şenlik, çocuklara okuma kültürü kazandırmayı ve okumaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

Çocuk Kitapları Şenliği, Bergama Araştırma Kütüphanesi’nde görev yaptığı yıllarda ‘Karneni Getir Kitabını Götür’ sloganıyla Aydın İleri tarafından genişletilmiş, 2019 yerel seçimlerinin ardından ise etkinlik yeni yönetim tarafından sonlandırılmıştı.

KARNESİNİ GETİREN KİTABINI ALACAK

20 - 22 Ocak tarihleri arasında düzenlenen etkinlik, 3 gün boyunca saat 13’te başlayacak ve 17’de sona erecek. Şenliğin ilk gününde karnesini getiren çocuklara ücretsiz kitap armağan edilecek. Kalan iki gün ise kitap takas etkinliği ile devam edecek.

ÇOCUKLARA MASALLAR, SÖYLEŞİLER

Artem ve Yakın Kitabevi’nin stantlarının yer alacağı şenlikte, çocuklar için masal anlatımları, yazarlarla söyleşiler, imza günü ve kitap takas etkinlikleri de yer alıyor.

PROGRAM

20 OCAK CUMA

13.00 - Açılış

"Karnenı Getır, Kitabını Götür!" etkinliği

16.00 - "Çocuklara Masallar" Nihal Ekiz

Kitap Takas Etkinliği (gün boyunca)

21 OCAK CUMARTESİ

13.00 - Kitap Takas Etkinliği 

14.30 - Kitap, İmza, Söyleşi

Gülşah Elikbank (Yazar)

Moderatör: duygu aslan

22 OCAK PAZAR

13.00 - Kitap Takas Etkinliği 

14.00 - Aydın İlerı'yi anma konuşmaları

14.30 - Kitap, İmza, Söyleşi

Selim Martin (Arkeolog-Yazar)

Moderatör: Özgül Aldış

AYDIN İLERİ

1977 yılında Kadıköy’de doğdu.1998 -2002 yılları arasında İ.Ü Edebiyat Fakültesinde Kütüphanecilik Anabilim dalında lisans eğitimini, 2011 yılında M.Ü Bilgi ve Belge Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini başarıyla tamamladı.

Yayıncılık ve Kütüphanecilik çalışmalarını aktif olarak sürdüren Aydın İleri birçok STK'ya üye ve gönüllü olarak çalışmalar yaptı. Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) Genel Başkan Yardımcılığı görevi ve Okul Kütüphanecileri Derneği (OKD) Başkanlığı'nda bulundu. Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği ve Çocuk Müzeleri Derneği üyesidir.

En son Ajans Bakırçay’da köşe yazarlığı yapan Aydın İleri’nin pek çok gazete ve dergide kitap, kütüphane, okuma kültürü, çocuk edebiyatı, düşünce özgürlüğü sansür ve çocuk-gençlik edebiyatı alanında yazıları yayınlandı. Bu konularda seminerlere, söyleşilere ve TV programlarına katıldı. Okuma kültürü konusunda kampanyalar yürüttü.

2016 yılında Bergama Araştırmaları Kütüphanesi’nin kurucu koordinatörlüğünü yapan Aydın İleri, 2019 yerel seçimlerinin ardından belediye yönetimi tarafından mobbinge maruz bırakıldı. Çok sevdiği işinden ayrılmak zorunda kaldı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başladı.

Tam bir Bergama sevdalısı olan Aydın İleri, 22 Ocak 2022 tarihinde ise henüz 44 yaşındayken Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Aydın İleri’nin 2006 yılında yayınlanmış “Eşekle Gelen Aydınlık” isimli bir araştırma inceleme kitabı, (Anfora Yayıncılık) 2010 yılında yayınlanan “Olimpos Öyküleri” isimli ortak öykü kitabında bir öyküsü, (Yitik Ülke Yayınları) “80’lerde Çocuk Olmak” ve “90’lar Çocuk Mu Genç mi?” isimli kitap çalışmalarında bir deneme-anısı, (Yitik Ülke Yayınları) bulunmaktadır.

Kütüphaneci Filiz Yüksel İleri ile evli, Umut Barış İleri’nin babasıdır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.