Ajans Bakırçay

Bergama Arastası, 22. Yüzyıl Konuşmaları'na ev sahipliği yaptı

KÜLTÜR SANAT

"Tarihi Kentlerde Turizm ve Sosyal Dönüşüm" başlıklı söyleşide katılımcılara İzmir Şirince'de yıllar önce başlatılan dönüşüm hikayesi de anlatıldı.

Güzel İşler Derneği'nin, Bergama Ticaret Odası (BERTO) iş birliği ile düzenlediği "22. Yüzyıl Konuşmaları" Bergama Arastası'nda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Güzel İşler Derneği Kurucusu Sercan Duygan'ın yaptığı etkinlik kapsamında turizmci, rehber ve yazar Müjde Tönbekici ile bir söyleşi gerçekleştirildi. 

"Tarihi Kentlerde Turizm ve Sosyal Dönüşüm" başlıklı söyleşide katılımcılara İzmir Şirince'de yıllar önce başlattıkları dönüşüm hikayesini anlatan Tönbekici, Bergama için de tarihi dokuyu bozmadan, böyle bir dönüşümün mümkün olabileceğinden bahsetti.

Aynı zamanda bir otel işletmecisi de olan Tönbekici, Şirince ve Bergama gibi tarihi kentlerdeki Turizmin iyileştirilmesi sürecine değinerek, bilgilendirici de bir sunum yaptı. Söyleşi, katılımcılar ile soru-cevap yapılmasıyla sona erdi.

Söyleşiyi Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper ile eşi CHP Meclis Üyesi Emel Ürper, Bergama Çevre Platformu Sözcüsü Erol Engel ve Yerli Tahtacı Muhtarı Veli Mantar ile eşi Mehtap Mantar da izledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.