Ajans Bakırçay

Bedri Baykam, çocuklarla Kaz Dağlarını çizdi

KÜLTÜR SANAT

3. Edremit Kitap Fuarı’nın ikinci gününde usta ressam Bedri Baykam çocuklarla Kaz Dağları’nın resmini yaparak doğaya, böceğe, canlıya sahip çıktı.

3. Edremit Kitap Fuarı’nın ikinci gününde usta ressam Bedri Baykam çocuklarla Kaz Dağları’nın resmini yaparak doğaya, böceğe, canlıya sahip çıktı. Baykam, “20 metrelik Kazdağları resmini çocuklarla beraber yaptık. 20 metrelik resimle, çocuklar havayı, oksijeni, ormanları, yer altını, yer üstünü, bitkileri, hayvanları, koruma sorumluluğunu hissetti” dedi.

“Kazdağları’nın üstü altından değerlidir” başlığının öne çıktığı etkinlikte ressam Bedri Baykam önce 15 metrelik tuvala Kaz Dağları’nı çizdi, daha sonra da resim öğretmenlerinin denetiminde yüze yakın çocuk resmi 3 saat içinde tamamladı. Resim tamamlandıktan sonra sanatçı Necati Şahin’in yönettiği söyleşide konuşan Bedri Baykam “Bugün Edremit Belediyesi’nin çok güzel bir organizasyonuyla yüze yakın çocuğumuzla Kaz Dağları için bir duyarlılık projesi olarak, 15 metrelik bu resmi beraber yaptık. Bu resmi yarınlarımızı temsil eden çocuklarımız yaptı. Çocuklar, kendi geleceklerinin bilinciyle tarihi korumak için, havayı, oksijeni, ormanları, yer altını, yer üstünü, bitkileri, hayvanları, koruma sorumluluğuyla, sevgiyle bu resmi yaptılar. Çok keyifli bir organizasyondu. Umarım bütün belediyeler Edremit gibi, buna benzer duyarlılık projeleri yaparlar” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.