Ajans Bakırçay

Ayvalık, Teferic Şenlikleri’nde büyük coşku!

KÜLTÜR SANAT

Ayvalık Belediyesi, Teferic Şenlikleri’nin gelecek yıl Birleşmiş Milletler tarafından tescillenmesi ve Küçükköy’ün "Dünyanın En Güzel Turizm Köyü" unvanını alması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ayvalık Belediyesi’nin bu yıl 6'ncısını düzenlediği Teferic Şenlikleri, üç gün boyunca renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Boşnak müzik geleneğinin öne çıktığı şenlikte sahne alan Suzan Kardeş izleyicileri büyülerken; Ayvalık Mübadale Türküleri ve Rebetiko Korosu şenliğin kapanış konserinde festival izleyicisine unutulmaz bir gece yaşattı.

Her yıl Haziran ayının ilk haftasında düzenlenen ve Balkan Türkleri’nin Hıdırellezi olarak bilinen Teferic Şenlikleri’nde bu yıl Ayvalık müziğe doydu. Balkan müziğinin ülkemizdeki önde gelen yorumcularından Suzan Kardeş’in de sahne aldığı şenlikler boyunca Küçükköy üç boyunca renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Ayvalık’ Zeytin Çekirdekleri Derneği bünyesinde 2019 yılında başlatılan Mandolin’in Sesi projesiyle temelleri atılan ve Ayvalık merkezi ile çevre köylerinden ilköğretim öğrencilerinin katılımıyla oluşturulan Ayvalık Zeytin Çekirdekleri Mandolin Orkestrası da şenlikte bir konser verdi.

Müzik öğretmenleri Hilal Ak, Derya Hür ve Mesut Yün’ün yanı sıra gönüllü destekçilerin çabalarıyla çalışmalarına devam eden Mandolin Orkestrası yaşları 8-14 arasında değişen çocuklardan oluşuyor. Bugüne dek çeşitli festivallere katılan mandolinin genç yetenekleri, başarılı performanslarıyla dikkat çekti.

Teferic Şenlikleri 4 Haziran gecesi Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi bahçesinde gerçekleşen Ayvalık Mübadele Türküleri ve Rebetiko Korosu’nun konseri ile sona erdi.

Koro, Balkan coğrafyasından Anadolu’ya ve suyun öte yanına uzanan hareketli repertuarıyla dinleyicileri büyüledi. Hilal Ak, İlksen Altuntaş ve Sibel Çakıroğlu Çebi yönetimindeki koro, Türkçe, Boşnakça ve Rumca seslendirdiği eserlerle şenliğin en coşkulu konserine imza attı.

Ayvalık Belediyesi, Teferic Şenlikleri’nin gelecek yıl Birleşmiş Milletler tarafından tescillenmesi ve Küçükköy’ün Dünyanın En Güzel Turizm Köyü unvanını alması için çalışmalarını sürdürüyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.